USL şi PDL se bat în comisii de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu şi Gheorghe Ştefan au reaprins conflictul parlamentar PDL-USL
Sorin Oprescu şi Gheorghe Ştefan au reaprins conflictul parlamentar PDL-USL

USL a obţinut, în Senat, verificarea alegerilor de la Neamţ, iar PDL va propune, în Cameră, anchetarea scandalului legat de Stadionul Naţional. PSD şi PNL îşi propun să arate că PDL a mituit alegătorii din Neamţ, în timp ce Puterea vrea să se focalizeze pe erorile comise de primarul Sorin Oprescu, susţinut de USL pentru un nou mandat.

Opoziţia a profitat de situaţia pe muchie de cuţit din Senat pentru a redeschide subiectul neregulilor pe care PDL le-ar fi comis la alegerile parţiale din Neamţ. Solicitarea grupurilor PSD şi PNL din Senat de a se înfiinţa o comisie parlamentară de anchetă a alegerilor parţiale din colegiul 6 Neamţ a fost votată, luni după-amiază, de plenul Senatului, după ce fusese respinsă de Biroul Permanent. Opoziţia a profitat, la şedinţa de plen, de absenţa în masă a senatorilor partidelor din arcul guvernamental şi s-a impus la votul privind înfiinţarea comisiei. Plenul a aprobat demararea anchetei cu 56 de voturi "pentru", 47 voturi "împotrivă" şi o abţinere. La următoarea şedinţă a plenului va fi aprobată şi componenţa numerică pe partide. Puterea trebuie să se mobilizeze, dacă vrea să aibă majoritatea în comisie şi să impună un verdict favorabil.

Cotraatacul PDL

După anunţarea rezultatului alegerilor, preşedintele  PSD, Victor Ponta , i-a acuzat pe democrat-liberali că au obţinut victoria prin metode "vădit ilegale", în condiţiile în care Gheorghe Ştefan, zis "Pinalti", Culiţă Tărâţă şi Adrian Porumboiu ar fi investit două milioane de euro în acest scrutin electoral câştigat de PDL-istul Adrian Rădulescu. În replică, PDL a decis, ieri, să propună Camerei Deputaţilor înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Stadionul Naţional, a anunţat purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor, Sever Voinescu.

Democrat-liberalii şi-au motivat demersul prin faptul că au luat act „de nemulţumirea generală în legătură cu situaţia creată la Stadionul Naţional". Cum în Camera Deputaţilor, Puterea are o majoritate mai consistentă decât în Senat, propunerea are toate şansele să treacă. Gazonul de pe Stadionul Naţional a cedat după primul sfert de oră al meciului România - Franţa, desfăşurat în urmă cu o săptămână. Democrat-liberalii l-au acuzat pe primarul general, Sorin Oprescu, că a atribuit contractul pentru amenajarea gazonului fratelui unui „PSD-ist de frunte", Marian Oprişan, cu scopul de a răsplăti astfel sprijinul acordat de USL în cursa pentru Primăria Capitalei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite