USL şi PDL, război pentru două locuri în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii sunt acuzaţi de Opoziţie că au mituit alegătorii şi că au folosit turismul electoral pentru a câştiga alegerile din Neamţ. Ieri au avut loc alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor în două colegii din Maramureş şi Neamţ. În cel de-al doilea colegiu, prezenţa a fost de trei ori mai mare. 

Miza alegerilor de ieri a depăşit obţinerea a două locuri de deputaţi pentru un an până la alegerile generale. Liderii USL şi-au propus să obţină două victorii prin care să probeze că sunt capabili să învingă PDL, confirmând în acest fel rezultatele bune din sondajele de opinie. De cealaltă parte a baricadei, PDL a folosit din plin avantajele pe care le are un partid aflat la putere.

„Pinalti" a triplat numărul de alegători

Forţa organizatorică a Puterii  s-a simţit cel mai bine în judeţul Neamţ, controlat de baronul PDL Gheorghe Ştefan, supranumit "Pinalti". Potrivit imaginilor difuzate de Realitatea TV, alegătorii din colegiul pus la bătaie ar fi primit, cu câteva zile înainte de alegeri, sacoşe verzi (noua culoare a PDL) cu ulei, zahăr sau orez, însoţite de poza şi însemnul electoral al candidatului PDL Adrian Rădulescu. Democrat-liberalii au replicat că totul ar fi o înscenare a contracandidatului din partea USL, Liviu Harbuz (PSD).

Social-democraţii şi liberalii au acuzat PDL că vrea să fraudeze alegerile folosind turismul electoral. "Prezenţa la vot în colegiul 6 din Neamţ este crescută prin intermediul alegătorilor căraţi cu autobuzele la secţiile de votare, de către organizaţia PDL, condusă de Gheorghe Ştefan, cu aportul direct al deputatului Culiţă Tărâţă", se afirmă într-un comunicat al PSD. Liberalii au prezentat presei  şi numerele de înmatriculare ale celor opt autocare. În acest fel, s-ar explica, potrivit Opoziţiei, diferenţa serioasă dintre prezenţa la urne în colegiul din Neamţ, 32, 11% la ora 14.00, şi cea din Maramureş, 12, 17% la aceeaşi oră.

Dispute în USL Maramureş

Nici alegerile din Maramureş nu au fost lipsite de incidente. Locţiitorul preşedintelui unei secţii de vot din municipiul Baia Mare a votat fără a avea domiciliul în circumscripţia electorală în care au avut loc alegerile.  În Maramureş, bătălia se dă între Florin Tătaru (USL) şi Mariana Pop (PDL). Primarul liberal din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat că nu îl susţine pe Florin Tătaru, desemnat de PSD din partea USL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite