USL nu mai are răbdare. Nu mai aşteaptă avizul CCR privind suspendarea preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că parlamentarii Puterii nu mai aştaptă decizia CCR, ci intră în şedinţa birourilor reunite ale celor două camere ale Parlamentului.

Dacă acesta nu soseşte până la şedinţa în plen, atunci discuţiile vor conitnua în lipsa avizului.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, susţine că Parlamentul va continua procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu chiar dacă Curtea Constituţională nu îşi va da avizul până la momentul începerii şedinţei.

Curtea Constituţională ar fi trebuit să dea avizul până la ora 12.00, însă până la ora 13.30 nu s-a întâmplat acest lucru. Şedinţa plenului reunit a fost programată pentru ora 17.00.

Constituţia României prevede că Parlamentul se poate reuni pentru suspendarea preşedintelui, după consultarea Curţii Constituţionale. Avizul este consultativ, dar obligatoriu. "În cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa", se arată în Legea fundamentală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite