USL merge la Curtea Constituţională pentru referendumurile judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Victor Ponta a acuzat TVR că dezavantajează Opoziţia
Preşedintele PSD Victor Ponta a acuzat TVR că dezavantajează Opoziţia

Opoziţia va sesiza Curtea Constituţională pentru că Puterea refuză să pună în aplicare deciziile instanţelor din Galaţi şi Constanţa de organizare a unor referendumuri.

Uniunea Social Democrată (USL) este pregătită ca în toate judeţele în care are majoritatea în consiliile judeţene să fie organizate referendumuri în care cetăţenii să-şi spună părerea dacă sunt de acord cu desfiinţarea judeţelor, a declarat astăzi, copreşedinte USL Victor Ponta.
Potrivit social-democratului, Curtea de Apel Galaţi şi Curtea de Apel Constanţa au emis hotărâri definitive şi irevocabile în favoarea consiliilor judeţene Vrancea şi Constanţa, prin care se dă dreptul fiecărui judeţ să organizeze referendum "înainte ca guvernul sau coaliţia politică să desfiinţeze judeţele actuale".

Ponta a precizat că USL va trimite o copie cu deciziile celor două Curţi de Apel premierului Emil Boc şi preşedinţilor partidelor parlamentare pentru a-i atenţiona pe aceştia că orice iniţiativă de reorganizare şi desfiinţare a judeţelor "nu se poate face decât prin referendum".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite