Congresul USL! Ponta despre Antonescu: Un candidat care nu este membru al PSD este opţiunea oportună la Preşedinţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL organizează, astăzi, la Romexpo, trei congrese separate ale PSD, PNL și PC urmate de un miting cu 10.000 de participanți. Liderul PNL Crin Antonescu a fost validat drept candidat al USL la Președinție, iar șeful PSD Victor Ponta a fost nominalizat pentru Palatul Victoria.

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE!

Congres USL

UPDATE 14.20 Ponta: "Parcă suntem cei trei muşchetari; plus al patrulea, Sorin Oprescu"

UPDATE 16.00 Sorin Oprescu a fost aplaudat  îndelung de cele câteva mii de persoane aflate în sală. "O să mă faceţi să mă simt la un moment dat primarul interplanetar", a afirmat el.

UPDATE 15.30 Victor Ponta: Nu vreau să mă pună Băsescu nicăieri, vreau să mă voteze românii

Într-un discurs rostit de la tribuna Congresului Uniunii şi început cu formularea "dragi camarazi", preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că nu vrea să fie un premier "pus" de Traian Băsescu, ci unul votat de români.

"Nu vreau să mă pună Băsescu nimic, nicăieri, nu vreau să mă voteze în funcţie nici Ridzi, nici Păsat, nici Boldea, nici Anastase, nici Oltean, vreau să mă votaţi dvs, vreau să mă voteze românii. Uitaţi-vă la cei doi prim-miniştri numiţi de dl Băsescu în funcţie - domnii Boc şi Ungureanu - şi gândiţi-vă la România ca la o casă în care locuim cu toţii. Dl Boc ne-a ipotecat casa, ne-a oprit copiii să meargă la şcoală, le-a spus părinţilor noştri să nu mai meargă la spital, că nu mai sunt bani. A venit apoi dl Ungureanu şi a început să fure din casă, patul, televizorul, tot ce mai găseşte. Nu vreau să fiu un astfel de prim-ministru. Vreau să fiu un prim-ministru pe care toţi românii îl susţin şi toţi cei care au administrat România trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru gestiunea frauduloasă a României", a afirmat preşedintele PSD.

UPDATE 14.10 Marele absent de la congresul USL: Ion Iliescu! Vezi motivul!

UPDATE 14.00 "Nu trebuie să fim liniştiţi, să ne considerăm deja câştigători ai alegerilor. Nu ne luptăm cu un partid, ci cu un întreg sistem, un regim, care va încerca să folosească toate mijloacele, inclusiv cele nelegale", a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

UPDATE 13.50 Pe un ecran uriaş au fost transmise şi imagini cu discursul susţinut de actorul Emil Hossu la mitingul USL din Piaţa Universităţii din luna ianuarie, cu câteva zile înainte de decesul acestuia.

UPDATE 13.30 Congresul reunit al USL a început în pavilionul central de la Romexpo pe ritmurile melodiei "Thunderstruck" a formaţiei hard rock AC/DC. După melodia AC/DC şi intonarea imnului naţional, participanţii la miting au scandat "Jos Băsescu". Unii dintre ei afişează şi pancarte cu mesaje împotriva şefului statului, cum ar fi "Băse, du-te cu şalupa! Îţi urăm vânturi din pupa".

UPDATE 13.20 Ponta: "PSD ştie să cedeze pentru interesul ţării"

UPDATE 12.40 Antonescu, despre USL: "Avem nevoie acum, să stăm împreună, să construim împreună "

UPDATE 12.20 Congresele separate ale celor trei partide s-au terminat. Toţi cei prezenţi se îndreaptă spre pavilionul central de la Romexpo, unde este programat mitingul comun.

UPDATE 12.10 Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost ales, în unanimitate de Congresul PC, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului.

UPDATE 12.00 După anunţarea tandemului Ponta - Antonescu, liderul PSD a spus referitor la Crin Antonescu: "Un candidat care nu este membru al PSD este opţiunea oportună la Preşedinţia României".

UPDATE 11. 40 Ludovic Orban a fost unul dintre cei patru liberali care au votat împotriva alegerii lui Frunzăverde în BPC.

UPDATE 11.35 Veteranul liberal Mircea Ionescu Quintus a declarat: "Vi se alătură un prieten, un coleg, care de 76 de ani nu s-a clintit din acest partid".

UPDATE 11.32 Congresul PC a votat în unanimitate, trei rezoluţii referitoare la necolaborarea sub nicio formă cu Traian Băsescu şi cu PDL şi la susţinerea la funcţiile de preşedinte al României şi de prim-ministru a liderului PNL Crin Antonescu şi, respectiv, a liderului PSD Victor Ponta.

UPDATE 11.30 Membrii PNL au votat rezoluţia de necolaborare cu PDL şi cu Traian Băsescu şi desemnarea candidaţilor USL pentru funcţia de preşedinte al României - Crin Antonescu şi pentru cea de premier - Victor Ponta.

UPDATE 11.28 Constantin, la congresul PC: "Revizuirea Constituţiei nu poate fi subiectul unei scrisori pierdute la ceas de seară"

UPDATE 11.23 Cu numai patru voturi împotrivă şi nouă abţineri, Sorin Frunzăverde a fost ales vicepreşedinte al PNL, după ce liberalii au decis creşterea posturilor de vicepreşedinţi de la 15 la 16. În discursul său de după alegere, Sorin Frunzăverde s-a declarat onorat că face parte din PNL. Vezi aici declaraţia lui!

UPDATE 11.18 La congersul liberalilor, liderul Crin Antonescu a anunţat că fostul pedelist Sorin Frunzăverde a fost cooptat în Biroul Politic Central.

UPDATE 11.15 Consiliul Naţional al PC a validat alegerea senatorului Mircea Banias în funcţia de vicepreşedinte al partidului, cu un vot împotrivă şi o abţinere.

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA ÎNCĂ O FOTOGALERIE!

Congres USL

UPDATE 11.05 Adrian Năstase a declarat, în discursul susţinut de el, că prezentul congres este cel mai important din ultimii zece ani, iar rezultatul va fi înlăturarea lui Traian Băsescu de la Putere.

UPDATE 10.40 Referitor la scrisoarea lui Traian Băsescu, în care preşedintele s-a arătat dispus să demisioneze condiţionat, Victor Ponta a spus că trebuie să îi dea un răspuns: el a rupt scrisoarea în aplauzele celor prezenţi la congres.

UPDATE 10.35 La începutul discursului său, liderul PSD i-a urat "La Mulţi Ani" Ecaterinei Andronescu, afirmând că "s-a asigurat astfel cine face cinste la final".

UPDATE 10.30 Congresul PSD a început cu intonarea imnului. Printre cei prezenţi se remarcă formaţiunea lui Radu Mazăre, toţi fiind îmbrăcaţi în costume de Che Guevara.

Acțiunea va debuta cu congresele separate ale partidelor din USL - PSD, PNL și PC.

La fiecare congres se va discuta un set de trei rezoluții privind viitorul USL. Unul dintre documente se referă la candidaturile comune ale celor trei partide la alegerile locale și parlamentare, iar un altul la interdicția colaborării cu Traian Băsescu și PDL.

Punctul culminat al fiecăruia dintre cele trei congrese ar urma să fie desemnarea lui Crin Antonescu drept candidat USL la alegerile prezidențiale și a lui Victor Ponta drept candidat la postul de premier.

Prima partea a lucărilor va fi un prilej pentru partidele din USL să îi „asimileze" pe noii veniți sau reveniți. Liberalii îl vor valida pe fostul democrat-liberal Sorin Frunzăverde drept vicepreședinte, iar conservatorii îl vor aplauda la scenă deschisă pe Cristian Popescu Piedone, reîntors în partid.

Miting comun

După congresele separate, cele trei partide se vor reuni în pavilionul central de la Romexpo unde este programat mitingul comun.
Victor Ponta, propus pentru postul de premier va prezenta programul de guvernare al USL în timp ce Crin Antonescu își va rosti discursul din postura de prezidențiabil.
Printre cei care vor lua cuvântul se numără și primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susținut de USL pentru un nou mandat.

Neînțelegeri la sectoare

Initial, la evenimentul de astăzi era prevazută și lansarea candidaților la alegerile locale, dar aceasta a fost amânată pentru începutul lunii mai.
PSD, PNL și PC nu au reușit să cadă la pace în privința candidatului la primăria sectorului 6, pe care o doresc ambele partide. Motivul: primarul PDL al sectorului, Cristian Poteraș, este foartea slab cotat în sondaje și atât PSD și PNL și-au făcut calcule că vot câștiga. Mai ales că partidul care nu ia sectorul 6 va da candidat în sectorul 2, acolo unde Neculai Onțanu (UNPR) este greu de bătut.
La sectorul 6 PSD îl susține pe senatorul Gabriel Mutu, PNL pe vicepreședintele Rareș Mănescu iar PC pe Ștefan Florescu.
Până în prezent, PSD a desemnat candidații la sectoarele 3 (Robert Negoiță) și 5 (Maraian Vanghelie), PNL la sectorul 1 (Andrei Chiliman) iar PC la sectorul 4 (Cristian Popescu Piedone)

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite