USL flutură creşterea salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat Victor Ponta şi-a format echipa ministerială şi a deschis drumul promisunilor guvernamentale pentru următoarele şase luni. Cel mai sensibil punct din agenda noului guvern este reîntregirea salariilor bugetare şi restituirea contribuţiilor sociale plătite de pensionari.

Mariana Câmpeanu, ministrul nominalizat al Muncii în Cabinetul Ponta, a fost primul ministru care a intrat în hora majorării salariale. Ea a adus certitudini că salariile vor fi reîntregite cu 15%, în timp ce pensionarilor le va fi restituit CAS-ul încasat ilegal.

„ Pot să confirm că vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care au fost opriţi în mod abuziv. Termenele se vor stabili de următorul guvern, dacă va fi validat de Parlament", a spus Câmpeanu, la Realitatea TV.

Noul şef al Executivului, Victor Ponta, a ţinut să precizeze, după discuţia cu delegaţia FMI, că deşi creează probleme pentru deficit, reîntregirea salariilor bugetarilor reprezintă pentru el prioritatea capitală. „Din cifrele existente în acest moment, sunt premise, într-adevăr. Dar asta presupune o schimbare a ţintei de deficit", a spus Ponta.

Banii vin de la Udrea

Despre creşterea salariilor s-a vorbit şi în interiorul PSD. Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a povestit că a fost la o întâlnire cu Victor Ponta unde s-a stabilit că până în august „se dau înapoi pensiile, salariile şi sporurile".

„Ieri am fost la Ponta, pe Kiseleff . Se anulează planul naţional de investiţii al Elenei Udrea, sunt patru miliarde de euro, şi ăştia sunt banii cu care vom putea să revenim la normalitate, să supravieţuim", a spus Constantinescu. Prospătul premier, Victor Ponta,  a mai anunţat ca măsură imediată schimbarea tuturor secretarilor de stat şi prefecţilor.

„Funcţiile politice, şi anume secretarii de stat şi prefecţii vor fi numiţi de către partidele care formează guvernarea. Asta este normal, este european. Prefecţii sunt reprezentanţii premierului în teritoriu şi trebuie să aplice politica noului Guvern", a spus Ponta.

Un alt obiectiv important pentru viitorul Executiv este soluţionarea cazului UMF Târgu-Mureş. De altfel, moţiunea iniţiată de USL care a dus la demiterea Guvernului Ungureanu a prevăzut şi acest punct. Dacă Ponta a ezitat să îmbrăţişeze o poziţie oficială, copreşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat că Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş reprezintă o prioritate absolută.

„Este convenit că, în prima şedinţă de Guvern, una dintre primele măsuri care va fi adoptată va fi anularea, abrogarea acelei hotărâri de guvern. În momentul în care am hotărât că este o chestiune pentru care merită să plece un guvern, a plecat Guvernul şi cum am putea să păstrăm această hotărâre?", a punctat  Antonescu.

"Pot să confirm că vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care au fost opriţi în mod abuziv.''
Mariana Câmpeanu Ministru desemnat la Muncii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite