USL cere radierea PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL îi cere procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, să facă demersurile pentru radierea PDL din registrul partidelor politice pentru nedepunerea la timp a modificărilor făcute la Statut, a anunţat Victor Ponta.

Potrivit social-democratului, termenul de 30 de zile pentru depunerea actelor după modificări făcute la Statut nu e "o rugăminte din partea legii, nu e o sugestie, e o prevedere foart clară, care trebuie respectată".
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că USL îi solicită Laurei Codruţa Kovesi să facă demersurile pentru desfiinţarea PDL prin instanţă deoarece nu a depus în termenul legal modificările statutare, motivând că PDL a încălcat legea şi trebuie să plătească.

" Nu poţi să fii la guvernare şi să încalci legea. Articolele 24-26 din legea partidelor, îmi fac datoria ca jurist să informez opinia publică, dezinformată de Emil Boc, un prim-ministru care ori nu ştie legea, ori a dat o explicaţie care l-ar fi făcut să pice examenul de anul I la drept constituţional. În lege se scrie foarte clar: termenul de 30 de zile este obligatoriu, iar Ministerul Public trebuie să ia măsuri pentru radierea partidului respectiv din registrul partidelor politice. Nu este nicio rugăminte din partea legii, nu este nicio sugestie, ci o dispoziţie foarte clară", a declarat Ponta, la finele şedinţei USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite