USL a lansat diversiunea „Anastase şi SPP-iştii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase (PDL),  preşedinte Camera Deputaţilor , Liviu Dragnea,  secretar general al PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman
Roberta Anastase (PDL), preşedinte Camera Deputaţilor , Liviu Dragnea, secretar general al PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman

Liviu Dragnea, şeful de campanie al USL, a acuzat-o pe Roberta Anastase că ar fi blocat numărarea voturilor în patru secţii din Ploieşti. „Aberaţii“, a ripostat deputata PDL

Scorul strâns obţinut de principalii doi candidaţi la fotoliul de primar al Ploieştiului - Iulian Bădescu (USL) l-a învins pe Andrei Volosevici (PDL) - a inflamat spiritele în urbea lui Caragiale. De la Bucureşti, duminică noapte, Liviu Dragnea a acuzat-o pe Roberta Anastase că a blocat patru secţii de vot din Ploieşti şi că împiedică numărarea voturilor. Şeful de campanie al USL a susţinut că „informaţia asta mi-a dat-o chiar premierul, când a urcat sus".

La Ploieşti, Nenea Iancu a râs pe sub mustaţă în noaptea alegerilor. Şi pe vremea lui, campania electorală agita spiritele, nuanţa limbajul şi crea situaţii şi personaje ridicole.
Duminică seară, un exit-poll îl dădea câştigător  pe Iulian Bădescu (USL), iar un altul - pe Andrei Volosevici (PDL). Spre miezul nopţii, distanţa a început să se majoreze între cei doi candidaţi, ajungând la aproximativ 2.000 de voturi în favoarea candidatului USL.

În jurul orei 2.00 dimineaţa, în timpul unei informări privind numărarea voturilor, Liviu Dragnea, liderul de campanie al USL, a lansat în direct, la posturile TV centrale, o acuzaţie la adresa Robertei Anastase,  menţionând că are informaţii chiar de la Victor Ponta. „Ni s-a raportat o situaţie foarte gravă la Ploieşti, în municipiu. Acolo s-au numărat 151 de secţii din 155, mai sunt 4 secţii de numărat şi noi avem în faţă 1.500 de voturi şi doamna Roberta Anastase împreună cu SPP-iştii ei s-au dus să blocheze secţiile şi nu mai permit numărarea. Cerem Poliţiei Române şi Ministerului de Interne să intervină imediat pentru a permite continuarea procesului de numărare a voturilor. Mi se pare ceva extraordinar de grav ce se întâmplă acum la Ploieşti şi ce îşi permite să facă doamna Anastase", a declarat acesta.

RTV a tunat şi a fulgerat

Incidentul este preluat de RTV, iar un corespondent al acestei televiziuni, dar şi un realizator de la Prahova TV, ambele aparţinând lui Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft, au relatat de la una dintre secţii. Aceştia au menţionat că jandarmii le interzic accesul în curte şi că au informaţii că Roberta Anastase s-ar afla în interiorul acesteia.
„Nu am văzut în viaţa mea o secţie de votare împânzită de jandarmi care să nu permită nici măcar accesul presei cu acreditări sau a candidaţilor. Înainte de numărarea voturilor din ultimele cinci secţii de votare, candidatul USL Iulian Bădescu conducea, dar după numărarea voturilor din două secţii, candidatul PDL s-a apropiat. Practic, toată lumea care a votat în cele două secţii a votat cu candidatul PDL Andrei Volosevici. Se pare că în interiorul secţiilor de vot se află Roberta Anastase", a spus corespondentul RTV.

„Poate domnul Dragnea a consumat ceva"

Moderatorii emisiunii au contactat-o pe Roberta Anastase. Şefa PDL Prahova a ripostat: „Sunt aberaţii, nu sunt acuzaţii. Cred că domnul Dragnea a consumat ceva înainte să-şi permită să facă astfel de declaraţii. Eu mă aflu în sediul PDL Prahova. Corect este să sunaţi la 112, e logic. Aşa cum am făcut şi noi acum o jumătate de oră, când un distins reprezentant de la USL căra cu maşina lui, personal, voturile.

Asta este procedura, nimeni nu poate intra în secţiile de votare până la întocmirea proceselor verbale". Democrat-liberalul Adriean Videanu a precizat că Roberta Anastase se află în sediul PDL Prahova şi că „nici nu s-a mişcat de acolo".

Nicio sesizare la instituţii

Presa locală şi corespondenţii televiziunilor centrale, ajunşi la secţia respectivă din Ploieşti duminică noapte, în jurul orei 3.00, n-au găsit-o pe Roberta Anastase. Mai mult, preşedinta secţiei de votare a negat incidentul, tentativa de blocare a secţiei şi orice încercare de presiune. Pentru a demonstra acest lucru, jandarmii au permis accesul presei în interior, dar şi al unor candidaţi.

Alice Harhoi, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, ne-a declarat că, până ieri după-amiază, n-a primit vreo sesizare în legătură cu acest incident, iar în noaptea „blocajului" nu i-a parvenit nicio informaţie potrivit căreia procesul de numărare a voturilor ar fi fost oprit în vreuna dintre secţiile de votare de pe raza municipiului Ploieşti.
De asemenea, membrii USL din Ploieşti n-au depus vreo sesizare nici la Biroul Electoral Municipal, nici la Poliţie, aşa cum ni s-a confirmat telefonic de la aceste instituţii.

Dragnea a vorbit despre abuzuri

Cu toate acestea, puţin după ora 3.00, Liviu Dragnea a declarat pe posturile TV central că situaţia de la Ploieşti s-a rezolvat cu ajutorul Poliţiei şi că USL a câştigat alegerile. „La Ploieşti, Poliţia a intervenit, a scos-o pe doamna Anastase şi SPP-ul din cele patru secţii de vot şi au reuşit să finalizeze numărătoarea.

Am câştigat municipiul Ploieşti cu 1.600 voturi mai mult decât PDL, noul primar este Iulian Bădescu. Este o veste tristă pentru doamna Anastase, eu sper ca aceste abuzuri din această noapte ale doamnei Anastase să nu rămână nesancţionate sau nepedepsite", a declarat Dragnea.

„Fumigena" Sorina Plăcintă

Nu este prima oară când PSD recurge la diversiuni pentru a-şi decredibiliza adversarii. În aprilie 2012, liderii PSD au lansat o „fumigenă": aceea că senatoarea PDL Sorina Plăcintă ar fi fost ameninţată şi sechestrată de colegii de partid ca să nu voteze moţiunea de cenzură. În plenul Parlamentului, Plăcintă a izbucnit în plâns, după care a plecat grăbită din sală, urmată de senatorul Radu F. Alexandru.

Pentru că, anterior, Sorina Plăcintă declarase că va vota moţiunea de cenzură, lucru care nu s-a întâmplat până la urmă, membrii Opoziţiei au speculat că senatoarea ar fi primit ameninţări din interiorul propriului partid pentru a nu face acest lucru. De fapt, Plăcintă avusese un conflict cu liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, şi nicidecum nu fusese sechestrată de colegii de partid.

Citeşte şi
EDITORIAL DE SABIN ORCAN
De câtă putere are nevoie un partid?

CLICK ÎN LISTA URMĂTOARE PENTRU A AFLA REZULTATE DETALIATE DIN JUDEŢUL TĂU!

Iată cum poţi afla foarte rapid şi uşor rezultatele alegerilor electorale 2012 şi rezultatele sondajelor exit poll 2012. Intră pe harta digitală de mai jos şi apoi caută oraşul tău sau oraşul de reşedinţă al judeţului tău. Intră în pagina municipiului şi vei putea să îţi faci o imagine exactă despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Harta interactiva a Romaniei, pe adevarul.ro

Iată mai jos lista:

Rezultate alegeri locale şi exit poll Alba: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Arad: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Pitesti şi Arges: detalii AICI

Rezultate alegeri locale  şi exit poll Bacau: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Oradea şi Bihor: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Bistrita - Nasaud şi Bistriţa: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Botoşani: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Braşov: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Braila: detalii AICI

REZULTATE ALEGERI LOCALE şi exit poll BUCUREŞTI: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Buzău: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Resita, Caransebes si judetul Caras-Severin: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Călăraşi: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Cluj-Napoca si judetul Cluj: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Constanta: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Craiova şi Dolj: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Galaţi: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Giurgiu: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Târgu-Jiu şi Gorj: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Deva şi Hunedoara: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Iaşi: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Neamţ şi  Piatra Neamţ: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Slatina şi Olt: detalii AICI

Rezultate alegeri locale din şi exit poll Maramureş şi Baia Mare: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Targu-Mures si Mures: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Ploiesti şi Prahova: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Salaj şi Zalau: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Sibiu: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Suceava: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Slobozia şi judeţul Ialomiţa: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Teleorman şi Alexandria: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Timisoara, Lugoj si Timis: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Tulcea: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Vaslui: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Ramnicu Valcea si judetul Valcea: detalii AICI

Rezultate alegeri locale şi exit poll Focşani şi Vrancea: detalii AICI

Rezultate alegeri locale și exit poll Satu-Mare: detalii AICI

Rezultate alegeri locale:

Duminică vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul" îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite