USL a depus la CCR contestaţia privind investirea Guvernului Ungureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL a depus la Curtea Constituţională, joi, contestaţia privind investirea de către Parlament a Guvernului Mihai Răzvan-Ungureanu, a declarat liderul deputaţilor PSD, Mircea Dusa.

"Am depus astăzi contestaţia la CCR în care criticăm hotărârea numărul 1 din 2012 prin care s-a investit Guvernul Ungureanu", a declarat Duşa.

Liderul deputaţilor social-democraţi a arătat că hotărârea Parlamentului de a investi Cabinetul Ungureanu încalcă mai multe articole din legea fundamentală.

"Criticăm neconstituţionalitatea hotărârii vizavi de articolele 1, 64 şi 103 din Constituţie. Hotărârea încalcă normele constituţionale referitoare la procedura instituită pentru investirea Guvernului, în sensul că nu s-a respectat Regulamentul camerelor reunite de audiere a candidaţilor de miniştri în comisiile reunite şi nu s-a întocmit avizul comisiei, ci doar nişte procese verbale prin care se recomandă plenului să investească Guvernul Ungureanu. Avizele sunt obligatorii, iar procesele verbale nu ţin loc de avize. Aceste procese verbale au fost date în şedinţe fără cvorum", a punctat Duşa.

Cabinetul Ungureanu a fost investit de Parlament cu 237 de voturi favorabile şi doar două împotrivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite