USL a decis: Ori Ponta premier, ori o nouă suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii USL au ţinut să pună capăt zvonurilor din ultimele zile, care îl dădeau pe Ponta scos din cărţi pentru funcţia de premier. Constantin Niţă, vicepreşedintele PSD, a spus că decizia de a-l propune pe Victor Ponta pentru funcția de premier s-a luat în cadrul Congresului USL din vară. Niță a reamintit că în cazul în care Traian Băsescu nu va accepta, atunci se va iniţia procedura de suspendare.

"Deci nimeni nu-şi poate permite acum să spună «Ştiţi, noi nu-l mai dorim pe domnul Ponta!». Este o decizie politică a forurilor de partide care constituie alianţa, prin urmare aici lucrurile nu se mai pot schimba (...) Ce se poate schimba? Probabil că domnul Băsescu nu-l va nominaliza pe domnul Ponta şi atunci are domnia sa o problemă, în sensul că noi suntem decişi, partidele sunt decise ca în condiţiile în care nu se va întâmpla lucrul acesta, într-o majoritate de peste 51%, atunci nu urmează decât procedura constituţională de suspendare, este evident lucrul acesta!", a declarat Constantin Niţă la RFI.

Victor Ponta a întărit această poziţie şi a explicat că obiectivul său este de a rămâne în funcţia de premier."Eu am spus foarte clar, îmi doresc să rămân prim-ministru și după 9 decembrie, numai în varianta în care USL are majoritatea absolută în viitorul Parlament și continui cu un Guvern al USL. În măsura în care - nimeni nu știe până la urmă, sondajele ne spun un anumit lucru, dar o să vedem pe 9 decembrie seara - USL nu obține majoritatea, în mod sigur nu voi mai rămâne prim-ministru, dar asta e decizia oamenilor care votează”, a spus Victor Ponta.

Reacţia liderilor USL vine după ce Traian Băsescu a anunţat că va desemna un premier care să satisfacă interesul naţional.  "Voi desemna un premier care să servească interesul naţional. Povestea pe care o vehiculează orice politician, că îl suspendăm pe Băsescu, vă rog să mă crdeţi că nu mă impresionează. Nu sunt un om căruia să îi fie frică de ceva. În orice caz, nu de politicieni", a spus Băsescu.

Ungureanu şi Lăzăroiu nu-l mai văd pe Victor Ponta premier


Mihai Răzvan Ungureanu şi Sebastian Lăzăroiu, apropiați ai președintelui Traian Băsescu, au explicat motivele pentru care Victor Ponta nu va mai fi premier după 9 decembrie.

"Evident nu. Nu participă la anumite zile de naştere. Impresia pe care o am este că actualul premier ştie că nu va mai fi premier după 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te aştepţi. Există condiţii mai mult sau mai puţin vizibile pentru a obţine statutul de candidat", a declarat Ungureanu, întrebat dacă îl vede pe Victor Ponta premier şi după data de 9 decembrie. 

La rândul său, Sebastian Lăzăroiu susţine că USL pregăteşte deja procedura de suspendare. În opinia consilierului prezidențial, liderii USL au luat în calcul varianta în care Traian Băsescu nu-l va numi pe Victor Ponta în funcţia de premier, după alegerile din 9 decembrie. 

"Cel mai important lucru pentru PSD nu e ca Ponta să fie premier, ci ca PSD să dea premierul. Ponta e un pion care şi-a jucat cartea prost şi va ieşi din schemă", consideră consilierul prezidenţial.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite