USL Bucureşti pleacă în campanie cu sloganul „Jos Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL Bucureşti şi-a lansat, joi, candidaţii, la Sala Palatului.

Străzile goale din jurul Sălii Palatului şi razele mov ce o luminau nu anunţau cu nimic un eveniment al USL. La intrare, câţiva organizatori trăgeau pe fugă dintr-o ultimă ţigară. Înăuntru, candidaţii îşi aşezau, tremurând, nodul la cravată şi călcau apăsat pe scenă, pentru că acolo era locul lor, în faţă.

Sala freamătă, aşa cum se întâmplă înaintea unui mare concert la Sala Palatului. Dar freamătă de oboseală. Regizorii Marian Vanghelie şi Robert Negoiţă au pus din nou în scenă un spectacol cu pensionari şi copii ce nu mai încăpeau nici pe scările late şi gri ale sălii. De sus, de la balcon, un bărbat cu barbă şi cu ie flutură vajnic steagul României. Da, îl cunoaşteţi de la prostestele din iarnă. E acelaşi. „Vin liderii!", se aude în fugă. Iar oamenii se ridică şi încep să aplaude.

Pe covorul roşu calcă primul Crin Antonescu, urmat îndeapropae de premierul Victor Ponta şi Valeriu Zgonea. Blitzuri, băi de mulţime şi zâmbete. Publicul rămâne în picioare.Urmează imnul. O femeie trecută de prima tinereţe plânge. Dar nu simte emoţie. Doar durere. Colega ei o ajută, îi face vânt cu steguleţul USL şi sună după „şeful". „ Gata domnule, nu mai poate. Ce vreţi, să zacă aici?", se răsteşte femeia.

Programul curge conform planului. Urmează prezentarea candidaţilor. Toţi şi-au învăţat bine rolul: se ridică, salută, primesc porţia de aplauze şi se aşează. „Domnul Gigi Becaliiii", se aude de la microfon. Delir. Galeria scandează îndelung numele europarlamentarului, aşa cum pe Ghencea nu se mai aude de mulţi ani. Crainicul anunţă din nou: „Dumitru Pelican". „ Pe Domozină nu-l au ăştia?", îl ironizează spectatorii.E o ironie tristă. Este rândul discursurilor. Începe liberalul Nicolăescu. „La alegerile locale, noi, USL, am dat PDL afară din Bucureşti. Capitala este locul unde a început ascensiunea lui Băsescu, iar acum PDL îşi va găsi sfârşitul. Deja Elena Udrea a fugit", a anunţat Nicolăescu. A venit şi rândul lui Vanghelie. E agitat, nu se simte în apele lui. Dar găseşte mesajul potrivit pentru oamenii săi: „Cei care ne-au ars, nu trebuie să-i lăsăm să ne mai ardă încă o dată", spune răspicat Vanghelie. E suficient.

„La Ponta, săriţi în picoare"

Însă oamenii care se pricep la cuvinte abia acum urmează. Pe sceană vin Crin Antonescu, Daniel Constantin şi Ecaterina Andronescu. Vorbesc clar, apăsat, despre ce vor face ei în Parlament, şi cum vor trăi românii mai bine. Răspunsul vine din sală: „Jos Băsescu, jos Băsescu!" Unul dintre organizatori îşi numără oamenii şi le ordonă: „Aveţi grijă, mai e puţin şi urmează premierul. La Ponta, săriţi toţi în picoare! Şi aplauze multe!". Vorbeşte şi Victor Ponta, le spune despre Europa, despre Schengen. Vorbe de premier. Pronunţă cuvântul magic doar o singură dată , dar e destul. Asta vrea mulţimea." Jos Băsescu, jos Băsescu!". S-a terminat. În urmă mai rămân doar hărtiile colorate şi un banner mare cu premierul: „Un candidat care veghează pentru sănătatea dumneavoastră".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite