USL vrea revocarea Avocatului Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, astăzi, la ora 14.00, pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, la solicitarea USL.

Birourile Permanente s-au reunit, în această dimineaţă, într-o şedinţă ad-hoc, convocată la solicitarea USL.

USL a cerut convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, marţi, la ora 14.00, care urmează să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

În Birourile Permanente, USL a reuşit să impună convocarea sesiunii.

Vicepreşedinitele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru "încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare".

Decizia de convocare a unei noi sesiuni extraordinare a fost luată cu 16 voturi "pentru" şi trei voturi "împotrivă".

Ioan Chelaru a precizat că la ora 11.00 cele două Comisii juridice ale Parlamentului au fost convocate şi se vor pronunţa asupra cererii pe care grupurile USL au depus-o.

PDL va ataca la Curtea Constituţională hotărârea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului, a anunţat, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

"În legea Avocatului Poporului există o prevedere că poate fi schimbat dacă încalcă grav Constituţia, dar nu despre asta este vorba, ştim cu toţii. USL nu guvernează, a avut aseară o şedinţă de Guvern în care nu a luat nicio decizie. Scopul lor în continuare este acela de a acapara punct cu punct toate instituţiile statului. Bineînţeles că hotărârea pe care o va lua Parlamentul noi o vom ataca la Curtea Constituţională", a precizat Vasile Blaga, preşedinte al Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite