USL mai are nevoie de opt voturi pentru demiterea lui Ungureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu se va confrunta cu prima moţiune de cenzură
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu se va confrunta cu prima moţiune de cenzură

Opoziţia are, la ora actuală, 223 de voturi din cele 231 necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură. Până vineri, când moţiunea va fi votată, negocierile continuă, USL fiind în discuţii avansate cu alţi patru parlamentari PDL.

Liderii USL au intrat pe ultima sută de metri cu negocierile pentru adoptarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, programată pentru vineri.
Pentru demiterea Guvernului este nevoie de 231 de voturi, din totalul celor 260 de parlamentari.

În prezent, USL are 219 de parlamentari - 69 de senatori şi 150 de deputaţi. Numărul parlamentarilor USL a crescut după ce Opoziţia a făcut, astăzi, două noi achiziţii: vicepreşedintele Senatului Petru Filip PDL la PSD, iar deputatul Eugen Uricec a părăsit PDL pentru PSD.
În schimb, senatorul PDL Ioan Zbârciu a anunţat, iniţial, că trece de la PDL la PC, după care a afirmat că are nevoie de „o săptămână de reflecţie".

Alţi doi parlamentari care nu sunt membri USL au anunţat, de asemenea, că vor vota moţiunea de cenzură. Este vorba de Iosif Drăgulescu (PDL) şi de Mircea Giurgiu (independent). Potrivit unor surse liberale, un alt parlamentar independent care ar urma să voteze moţiunea de cenzură este fostul membru PNL, Dan Ilie Morega. În total, în favoarea moţiunii de cenzură ar exista 223 de voturi sigure, afirmă liberalii.

Un alt vot ar putea veni de la senatorul independent Mircea Geoană, care declara într-un interviu pentru ziarul „Adevărul" că este posibil să voteze moţiunea de cenzură depusă de USL.

Negocieri cu parlamentari PDL

Numărul de voturi ar putea creşte, dacă Opoziţia va finaliza favorabil negocierile declanşate cu alţi patru parlamentari ai Puterii. Senatorul PDL Dorel Borza a anunţat, recent, că va susţine candidatul PNL la Primăria Timişoara ceea ce a alimentat speculaţiile cu privire la o posibilă plecare la PDL. Deputatul PDL de Bihor Ştefan Seremi se află în negocieri avansate cu liberalii, iar senatorul PDL Mihai Niţă ar putea trece la PSD.

Tot ieri, liberalii au anunţat, prin vocea liderului de grup din Senat, Puiu Haşotti, trecerea senatorului Marian Rasaliu la PNL. Rasaliu a dezminţit că ar părăsi PDL în favoarea PNL. Haşotti a susţinut, însă, că Rasaliu a avut discuţii cu mai mulţi lideri liberali, inclusiv cu Crin Antonescu, şi s-a arătat surpins în faţa anunţului lui Rasaliu.

Liberalii afirmau că Rasaliu s-ar fi răzgândit în urma unor discuţii cu liderii PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite