USL, candidaţi comuni pe toată linia: Antonescu la preşedinţie, Ponta la şefia Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele care formează Uniunea Social-Liberală vor avea candidaţi comuni în tot ciclul de alegeri (locale, parlamentare şi prezidenţiale). Candidaţii din partea USL la funcţia de preşedinte şi la cea de premier vor fi anunţaţi pe 7 aprilie, a declarat co-preşedintele USL, Crin Antonescu.

"Avem pe 7 aprilie convocate trei congrese în care vom oficializa candidatul la Preşedinţie al acestei Uniuni - comun, candidatul pentru prim-ministru al acestei Uniuni - comun, un angajament politic şi documente politice foarte clare. Lumea ştie limpede că, dacă noi câştigăm alegerile, nu mai are importanţă ce spune acum Traian Băsescu că va face sau ce va face atunci Traian Băsescu", a spus Crin Antonescu, la Antena 3.

În acelaşi timp, Victor Ponta, liderul PSD, a fost invitat la Realitatea TV, în emisiunea "Realitatea la raport". Ponta a declarat că sarcinile în USL au fost împărţite deja: el va candida la postul de premier, iar Crin Antonescu va fi candidatul pe care USL îl va propune pentru postul de preşedinte al României. "Domnia sa (n.r. Crin Antonescu) va fi candidatul nostru, sprijinit de PSD şi de tot USL-ul, la funcţia de preşedinte şi îl are ca adversar în acest moment pe Traian Băsescu şi pe cel care va fi candidatul PDL la funcţia de preşedinte.Eu voi fi candidatul USL-ului, acum, în noiembrie, pentru funcţia de prim-ministru", a declarat Ponta.

Totodată, Victor Ponta a făcut o precizare importantă prin care exclude orice viitoare colaborare cu PDL. "Se va trece în statutul celor trei partide că nu se va colabora cu PDL. De ce se trece în statut? Ca să nu mai existe discuţia că a doua zi după alegeri... Poate se răzgândeşte Ponta, Antonescu sau Constantin şi ne dorim deodată o colaborare. Nu se va întâmpla", a declarat Victor Ponta.

Cât despre alegerile locale, Crin Antonescu a recunoscut la Antena 3 că există tensiuni în vederea alegerii candidaţilor comuni. 'Da, sunt tensiuni mai peste tot, atenţie însă, nu scoateţi din context şi nu înţelegeţi greşit. Sunt tensiuni cum este tensiunea într-un organism viu, corp viu. Marile subiecte de negociere ale acestei alianţe sunt închise. Luni vom nominaliza candidaţii (...) la preşedinţia consiliilor judeţene şi la municipiile reşedinţe de judeţ. Sunt stabiliţi, sunt conveniţi, sunt acceptaţi de toate cele trei formaţiuni, după discuţii, după competiţie, după gândit şi răzgândit", a spus liderul PNL.

După Paşte, vor fi convenite candidaturile în cazul localităţilor, a mai spus Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite