Ponta şi Antonescu şi-au fixat ca prioritate în 2012 "probabil" o vizită politică în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au fixat ca priorităţi externe pentru anul 2012 o vizită politică în SUA şi una la Bruxelles, obiectivele pentru primul semestru fiind alte două vizite, una în Danemarca şi alta în Olanda.

"Probabil că vom merge şi în SUA pentru a avea o întâlnire politică. Pentru semestrul acesta priortităţile sunt Danemarca şi Olanda, pentru tot anul priorităţile sunt Bruxelles şi o vizită probabil în SUA", a spus, luni, preşedintele PSD Victor Ponta.
El a precizat că, împreună cu Antonescu, va merge săptămâna viitoare la Strabourg, unde se alege noul preşedinte al Parlamentului European, care este membru al Partidului Social-Democrat german.
"Vom merge împreună pentru a discuta cu grupurile social-democrat şi liberal. Suntem invitaţi amândoi", a spus Ponta.
Liderul PSD a spus că cea mai importantă pentru acest semestru este o discuţie cu Guvernul de la Copenhaga, având în vedere faptul că preşedinţia UE este deţinută de un prim-ministru social-democrat, şi o discuţie cu Guvernul din Olanda, unde prim-ministrul este membru la partidului liberal.
Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, fost preşedinte al Senatului, a făcut o vizită în SUA spre finalul anului trecut. Reprezentanţii PSD i-au reproşat ulterior că s-a prezentat în acea vizită ca fiind liderul opoziţiei din România.
Geoană a replicat că liderii USL Antonescu şi Ponta au intnţionat să facă o vizită în SUA, dar au folosit "canale paralele", prin Viorel Hrebenciuc, aceste metode "deranjând" în Statele Unite.
Pe de altă parte, Antonescu şi Ponta anunţau că vor face în 2012 o vizită în SUA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite