USL a finalizat lista candidaţilor la locale din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii USL Prahova au anunţat, luni, că au stabilit candidaţii pentru funcţiile de primar în localităţile din Prahova, astfel că PSD va avea 53 de candidaţi, PNL 46, iar PC va avea 5 primari. USL va merge la alegerile locale cu actualii primari, care vor candida pentru noi mandate.

Cei doi co-preşedinţi ai USL Prahova au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că în judeţ toţi actualii primari ai USL vor candida pentru încă un mandat la alegerile locale din vara acestui an. În cazul în care vreunul dintre actualii primari nu doreşte să mai candideze, organizaţia locală a partidului din care face parte respectivul candidat va nominaliza un alt candidat.

În urma negocierilor interne la nivelul USL s-a stabilit că, în judeţul Prahova, PSD va avea candidaţi pentru cele mai importante funcţii la nivel local, respectiv pentru Primăria Municipiului Ploieşti şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, în timp ce candidatul susţinut de USL pentru Primăria municipiului Câmpina este liberal.

În şapte dintre cele 14 oraşe din Prahova vor candida din partea USL liberali, în şase oraşe candidaţii vor social-democraţi, iar într-un oraş, candidatul va fi din partea PC.

De asemenea, preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, care este şi preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean şi candidat pentru un nou mandat, a anunţat că 12 primari de la alte partide şi-au exprimat intenţia de a candida din partea USL.

Cosma nu a făcut publice numele acestora, însă a anunţat că, dacă vor fi făcute transferuri de primari de la alte partide, cum ar fi PDL, PNG-CD sau PRM, este posibil ca lista cu candidaturi să se modifice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite