USL susţine proiectul de transformare a Pieţei Universităţii în agora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul social-democrat, Victor Ponta, a declarat că membrii USL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) vor susţine, în şedinţa de luni, propunerea primarului general, Sorin Oprescu, de transformare a zonei de la Piaţa Universităţii într-o agora, o zona a dezbaterilor publice.

„Azi (luni - n.r.) înţeleg că va fi o şedinţă a CGMB. Consilierii PSD şi în mod sigur ai USL vor susţine propunerea primarului general de transformare a zonei Piaţa Universităţii într-o agora, o zonă de dezbateri publice", a spus Victor Ponta.

El a explicat că dacă membrii PDL din CGMB se vor opune, astfel încât să nu treacă decizia, atunci USL va aproba această hotărâre imediat după alegerile locale, cu noua majoritate pe care, consideră Ponta, o va obţine USL în CGMB.

Dacă PDL va împiedica proiectul agorei, USL îl va adopta după alegeri

Proiectul de hotărâre pentru conferirea statutului de agora Pieţei Universităţii, prin care zona va fi amenajată pentru dezbateri publice, lansat la iniţiativa Asociaţiei ProDemocraţia, a intrat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB)la începutul lunii martie, după ce, în ianuarie, CGMB l-a respins, pentru că PDL a votat împotrivă.

Zona din faţa Universităţii de Arhitectură şi cea din faţa Teatrului Naţional Bucureşti(TNB) vor fi dotate cu tribună, panouri de afişaj, bănci şi toalete ecologice care vor servi dezbaterilor publice ce vor avea loc aici, conform proiectului de hotărâre.

Potrivit proiectului, spaţiile de dezbatere publică vor fi deschise zilnic între orele 9.00-21.00, iar numărul de participanţi va fi de maxim 100 de persoane în spaţiul din faţa Universităţii de Arhitectură, şi maxim 150 de persoane în spaţiul din faţa TNB.

Cetăţenii se vor înscrie pe „Lista de dezbatere publică"pentru a folosi agora

Cetăţenii care doresc să se exprime în aceste spaţii vor fi obligaţi să informeze în scris la Registratura Primăriei Municipiului Bucureşti despre tema, durata şi ziua dezbaterii, urmând ca PMB să gestioneze „Lista de dezbatere publică".

Proiectul mai prevede ca la tribuna special amenajată pentru dezbatere să poată vorbi o singură persoană o dată, în mod continuu, maxim 30 de minute şi, în cazul în care nu va exista altcineva care doreşte să ia cuvântul, se poate continua până va exista o solicitare în acest sens.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite