USL a sesizat Ministerul Justiţiei, CSM şi Inspecţia Judiciară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norica Nicolai
Norica Nicolai

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă că USL a sesizat, în cursul dimineţii, Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Inspecţia Judiciară în legătură cu scurgerea de informaţii din dosarul care vizează referendumul.

„Urmărirea penală în România este o urmărire publică. Aceste documente pot prejudicia aflarea adevărului într-o cauză penală şi trimiterea în judecată a unor persoane. USL nu mai poate admite prejudicierea procesului penal în România“, explică Nicolai, subliniind faptul că toată lumea ştie care este sursa scurgerii în presă a acestor informaţii din dosare penale.

Făcând referire la controalele şi dosarele de la Curtea Constituţională, Norica Nicolai a mai declarat că, în ultimele zile, în România a avut loc o acţiune fără precedent, jenantă pentru România şi Uniunea Europeană.

„Am vrea să ştim foarte clar dacă Parchetul începe să substituie alte instituţii fundamentale ale statului român“, a mai spus vicepreşedintele liberal.

Vineri, au apărut în presă stenogramele unei discuţii despre referendum între fostul ministru al Internelor, Ioan Rus, şi ministrul delegat Victor Paul Dobre. Ioan Rus îi spune lui Dobre, printre altele, că nu doreşte să îşi petreacă bătâneţea în puşcărie.

În prezent, Dobre este acuzat de abuz în servicu. Astăzi, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se întâlneşte pentru a discuta pe marginea avizului Parchetului privind începerea urmăririi penale a lui Victor Paul Dobre.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite