USL i-a cerut lui Ungureanu eliminarea contractelor pentru „băieţii deştepţi" din Energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta
Liderul liberal Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta

Liderul social-democraţilor, Victor Ponta, a prezentat într-o conferinţă de presă, raportul USL asupra problemei energiei, care va fi trimis premierului. Opoziţia i-a cerut Guvernului să suprime contractele preferenţiale de energie, dar şi să oprească privatizarea forţată a Hidroelectrica.

Ponta a precizat că agricultura şi energia sunt domeniile cu cel mai mare potenţial de creştere pentru România.

În domeniul energiei, Ponta a cerut să se adopte o serie de măsuri întârziate, „din motive politice", precum oprirea contractelor preferenţiale de energie de la Hidroelectrica, acei „băieţi deştepţi din energie", precum şi un management independent pentru companiile de stat.

Preşedintele PSD a cerut premierului Ungureanu să oprească privatizarea forţată a Hidroelectrica.
„Singura perlă a coroanei în domeniul energiei româneşti este Hidroelectrica, societatea cea mai valoroasă pusă în forma actuală după zeci de ani de muncă a diverselor generaţii şi care, în acest an, se doreşte a fi trecut de Putere către interese private care va afecta iremediabil România", a spus Ponta.

Liderul liberal al USL, Crin Antonescu, consideră că e nevoie de un dialog politic autentic şi semnificativ între Putere şi Opoziţie.

„Şi când spun Putere nu mă refer la premierul Ungureanu. Adevărata Putere este preşedintele Traian Băsescu şi preşedinţii partidelor de la guvernare. Noi nu putem avea cu acesta decât un dialog administrativ, nu unul politic. Noi nu putem avea cu acesta un dialog administrativ, nu unul politic. Dacă, însă, Puterea va respecta cerinţele USL, situaţia din Parlament se va normaliza".

Premierul Ungureanu a cerut Opoziţiei, marţi, la Antena 3, să revină în Parlament unde se vor discuta mai multe legi privind domeniul energiei. Victor Ponta va transmite raportul USL privitor la energie atât în Parlament, cât şi Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite