USL a părăsit plenul Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Congres USL
Congres USL

Parlamentarii USL au părăsit, astăzi, sala de plen a Camerei Deputaţilor, nemulţumiţi de faptul că propunerea de introducere pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a Robertei Anastase, nu a fost supusă votului.

UPDAT Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat, că solicitarea Opoziţiei de revocare a sa din funcţie este neregulamentară şi neconstituţională.

"Ştim cu toţii că vorbim de un termen neregulamentar şi neconstituţional. Preşedintele de şedinţă a aplicat o procedură firească: a îndreptat către Biroul permanent o solicitare făcută de aceştia. Nici dumnealor nu credeau în acest demers", a afirmat Anastase.

Ea a arătat că există din 2005, când preşedinte al Camerei era Adrian Năstase, un demers făcut către Curtea Constituţională care a clarificat că un preşedinte de Cameră poate fi revocat doar de grupul parlamentar care l-a susţinut şi l-a propus pentru funcţia respectivă.

"Nu există alte condiţii. Am reluat stenograma de la momentul desfăşurării şedinţei de alegere a preşedintelui Camerei, propunerea a fost făcută de PDL. Credeţi-mă, este partidul în care rămân, nu am nicio intenţie de a trece la alt grup parlamentar, drept urmare aceasta este situaţia", a adăugat Anastase.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, va "pica " la fel ca Emil Boc, Elena Udrea şi Sorin Blejnar.

"Boc a picat, Udrea a picat, Blajnar a picat şi el. Deci «BUB» s-a realizat. Mai e «A». O să pice şi «A». E foarte bine şi vreau să le mulţum colegilor deputaţi care s-au bătut în această primă bătălie. (...) Colegii noştri au dat o primă bătălie dintr-un război lung, dar important", a spus Ponta.

Liderul PSD a apreciat că deputaţii Puterii s-au făcut de râs, întrucât nesupunerea la vot a solicitării Opoziţiei în privinţa Robertei Anastase şi suspendarea şedinţei au dovedit că aceştia erau mai puţini în sală decât cei de la USL.

"Cei de la PDL s-au făcut de râs, au refuzat să supună la vot deşi spuneau că sunt mai mulţi. Până la urmă s-a dovedit că chiulesc de la serviciu, că eram noi mai mulţi, şi, tipic pentru modul în care merg lucrurile la Cameră, Oltean - un fel de Anastase masculin - a ţinut ce a ţinut şedinţa şi până la urmă au fugit, au suspendat-o", a spus Ponta.

Anunţul de părăsire a lucrărilor a fost făcut de către liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, după ce preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), a anunţat că solicitarea USL privind revocarea din funcţie a Robertei Anastase se trimite Biroului Permanent al Camerei.

"Aţi venit cu o temă totalmente nepregătită, deşi aţi avut la dispoziţie atât timp. Eu regret amarnic dacă decizia dumneavoastră de a părăsi sala de şedinţe este una neserioasă, eu cred că nu aveţi temei juridic", a spus Oltean.

Ioan Oltean a mai adăugat că solicitarea USL încalcă prevederile regulamentare, potrivit căreia revocarea preşedintelui Camerei poate fi cerută de grupul care l-a propus.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a spus că Opoziţia a revenit la lucrări în speranţa că va fi respectat Regulamentul Camerei.

"Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL părăsesc sala pentru că nu aţi respectat Regulamentul", a adăugat Duşa.

Conflictul dintre Opoziţie şi Putere pe tema introducerii pe ordinea de zi solicitării USL de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, a durat aproape o oră, timp în care coaliţia majoritară a susţinut că propunerea USL trebuia discutată mai întâi în Biroul Permanent al Camerei, în timp ce Opoziţia a arătat că plenul este suveran.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite