USL nu participă la consultările cu Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, la finalul şedinţei dintre liderii USL, din această dimineaţă, că, USL nu va participa la consultările cu preşedintele Traian Băsescu, de la Cotroceni.

Antonescu a precizat că, pentru USL, temele urgente sunt legate de situaţia tragică a românilor înzăpeziţi, nu subiectele privind chestiuni europene propuse de către şeful statului.
"Nu subiectele propuse de preşedinte sunt pentru noi subiecte de agendă, ci aceste mari dificultăţi prin care foarte mulţi concetăţeni ai noştri trec", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mai susţinut că un alt motiv pentru care USL refuză să dea curs invitaţiei şefului statului este atitudinea "inacceptabilă" a preşedintelui Băsescu la precedentele consultări, referitoare la desemnarea premierului.

"Atitudinea, cel puţin la ultima rundă de consultări, generată de căderea guvernului Boc, a fost una inacceptabilă din partea preşedintelui. Am discutat degeaba, o simplă formalitate, nu am fost informaţi nici măcar de numele celui pe care intenţiona să il desemneze ca premier", a punctat liderul PNL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că USL va conveni, în această dimineaţă asupra invitaţiei şefului statului de a participa la consultări la Palatul Cotroceni, însă a precizat că el va propune ca invitaţia să fie declinată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite