UPDATE Monica Iacob Ridzi a declarat că nu va demisiona!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, va fi schimbată din funcţie, anunţă Realitatea TV. La Antena 3, ministrul a spus însă în exclusivitate că nu va demisiona. DNA ar putea să înceapă urmărirea penală împotriva ei pentru banii folosiţi de minister în organizarea "Zilei Tineretului".

Mai citiţi şi:
Ridzi: Voi demisiona dacă se va începe urmărirea penală

Monica Iacob-Ridzi: cheltuielile de 2 Mai au fost legale
Iacob Ridzi, cercetată de Parchet
Monica Iacob Ridzi aşteaptă finalul anchetei DNA ca să îi dea în judecată pe denunţători
Iacob-Ridzi va fi audiată pe 30 iunie de Comisia parlamentară

Curvele cu  satelit şi matroana Ridzi

Ridzi, du-te după Piţi! de Daniel Nazare
Ridzi pleacă! Nuu! Vai… de Laurenţiu Ciocăzanu


UPDATE 15.45 Premierul Emil Boc a declarat, la Feteşti, că aşteaptă rezultatul anchetelor judiciare în curs.: "Orice ministru în legătură cu care se va cere urmărirea penală de către Parchet sau de către Parlament va fi demis în acea zi. Până atunci, autorităţile să-şi facă datoria, să ancheteze, Parlamentul să facă comisii, Parchetul să ceară documente. În momentul în care una dintre autorităţile statului solicită începerea urmăririi penale împotriva unui ministru, în acea zi, ministrul va fi demis, nimeni nu e mai presus de lege" .

UPDATE 15.10 
"Dezmint informaţia vehiculată în mass-media pe surse potrivit căreia mi-am depus demisia din funcţia de ministru. Din respect pentru o informare corectă a opiniei publice, rog mass-media să ia în considerare doar poziţia mea oficială", a declarat Ridzi într-un comunicat trimis NewsIn.

UPDATE 14.45
Preşedintele comisiei parlamentare pentru anchetarea evenimentelor de la Zilele Tineretului, Alina Gorghiu, despre acuzaţiile că activitatea comisiei este ilegală din moment ce DNA se ocupă de acest caz: "Am obligaţia să respect votul plenului. Până acum nu a venit nimic de la DNA. O vom mai chema pe Monica Iacob Ridzi la audieri"

UPDATE 14.28 Cristian Boureanu a spus că a vorbit "acum cinci minute cu Monica" şi nu se pune problema să plece de la şefia ministerului Tineretului


UPDATE 14.25 Iacob Ridzi a declarat pentru Antena 3 că nu va demisiona

UPDATE 14.22
Premierul Emil Boc a declarat că "habar nu are" dacă Monica Iacob Ridzi a demisionat sau nu din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.


UPDATE 14.15 Vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a declarat că trebuie luată o decizie cât mai repede în privinţa lui Ridzi şi acest lucru este responsabilitatea primului ministru şi a preşedintelui partidului. "Eu doar vreau să vă spun că acest scandal nu are cum să aducă puncte, pe primarii mei nu-i interesează de Monica Ridzi, îi interesează de investiţiile din comună", a spus Preda.

UPDATE 14.00
Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a spus că Ridzi nu ar trebui să fie înlăturată decât dacă DNA o va urmări penal

Conform unor surse din PDL, conducerea democrat-liberalilor intenţionează să o înlocuiască din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului pe Monica Iacob-Ridzi, indiferent dacă DNA va decide începerea urmăririi penale, în intenţia de a atenua deficitul de imagine încasat de partid în timpul scandalului "Zilele Tineretului".

"Problema este cum a gestionat cazul Monica. Dacă e să căutăm şi în alte ministere cazuri de astea, s-ar putea să găsim lucruri mult mai grave. Acum ea plăteşte pentru incompetenţa unor subalterni", a declarat pentru NewsIn un democrat-liberal.

Există deja o variantă de înlocuire, numele vehiculat fiind cel al lui Octavian Bellu. "A fost şi consilier prezidenţial, este un om serios şi în cazuri de astea va sufla şi de zece ori în iaurt înainte de a lua o decizie", a afirmat un democrat-liberal.

Redactorul-şef al GSP, Cătălin Tolontan (GSP), a cărui publicaţie a început dezvăluirile despre Ziua Tineretului, a declarat că "acest caz arată risipa banului public".


"Nu mă simt nici bine nici rău", a adăugat el.

Ministrul Tineretului, a declarat în faţa comisiei că va demisiona dacă DNA va începe urmărirea penală împotriva sa.

  • PNL a depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.
  • Liberalii o acuză de abuz în serviciu şi delapidare, referindu-se la faptul că ministrul nu poate justifica 750.000 de euro, sumă cheltuită pentru organizarea festivităţilor de Ziua Tineretului.


Revenim cu detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite