UPDATE Boc despre Andronescu: I-am spus că, dacă aplică acel ordin, o demit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Boc despre Andronescu: I-am spus că, dacă aplică acel ordin, o demit
UPDATE Boc despre Andronescu: I-am spus că, dacă aplică acel ordin, o demit

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV,  că, aplicarea ordinului Ecaterinei Andronescu, prin care directorii de şcoală vor fi numiţi prin ordin al ministrul Educaţiei, va duce automat la demiterea acesteia.

"I-am spus că ,dacă aplică ordinul prin care directorii de şcoli sunt numiţi de ministrul Educaţiei, o demit. Nu pot accepta ca un ministru să se situeze în afara programului de guvernare şi a legilor pe care le-am adoptat prin asumare. Orice decizie care iese din acest cadru nu poate fi sancţionată decât cu remanierea", a declarat primul ministru.

Potrivit acestuia ordinul Ecaterinei Andronescu pune în pericol întreaga reformă a sistemului de învăţământ.

"Ce propune doamna Andronescu este corectarea unui rău cu un si mai mare rău. Cum poate ministrul educatiei sa evalueaze mii de cv-uri, să ştie care e cel mai bun director de şcoală", a adăugat Boc.

Boc a precizat că după publicarea legilor educaţiei în Monitorul Oficial, ministerul de resort trebuie să stabilească şi să adopte în regim de urgenţă normele metodologice de constituire a consiliilor de adminitraţie a şcolilor.

Potrivit premierului Coaliţia nu trebuie consultată decaă se decide remanierea unui ministru, ci doar informată. "Protocolul mă obligă să informez Coaliţia în cazul în care este o asemenea decizie", a declarat Boc.

Sistem prost, elevi slab pregătiţi

Ineficienţa actualului sistem de educaţional este demostrată şi prin rezultatele slabe obţinute de elevii români la teste intenaţionale, consideră primul ministru Emil Boc.

Conform datelor prezentate de şeful Guvernului, rezultatele obţinute de România la probele de literatură (428 puncte), matematică (426 puncte) sau ştiinţe (441 puncte), susţinute de elevi în cadrul testelor internaţionale, sunt sub media de 500 puncte obţinute de alte state europene, precum Bulgaria, Ungaria, Letonia.

"Actualul sistem educaţional, clădit doar pe acumularea de informaţii, turnate cu pâlnia, nu mai poate rezista", a spus Boc, argumentând astfel necesitatea promovării rapide, prin angajarea răspunderii Guvernului, a proiectului legii educaţiei naţionale.

Salariile şi pensiile vor fi plătite la timp

Statul are suficienţi bani pentru a plăti la timp salariile, pensiile şi celelalte alocaţii sociale, până la sfârşitul anului, fără întârzieri, potrivit şefului Executivului, Emil Boc.

"Salariile, pensiile şi celelalte alocaţii sociale vor fi plătite, până la sfârşitul anului, fără niciun fel de probleme", a spus Boc, la Realitatea TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite