UNPR stă prost în propriul sondaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţiunea lui Gabriel Oprea a comandat un sondaj care relevă că 62% din electorat nu a auzit de acest partid, iar 46 % nu ar vota candidaţii UNPR pentru Parlament.

Cercetarea a fost realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) pe un eşantion reprezentativ de 1300 de repondenţi, cu o eroare de 2,8%. Potrivit raportului IRES, 47 % dintre alegători sunt de părere că UNPR nu poate aduce o schimbare în politica României, în timp ce 29% cred contrariul.

16% au o părere foarte proastă despre UNPR, 31% o părere bună, iar 33% declară că nu ştiu. Aproape o treime din electorat ar vota cu UNPR la parlamentare în funcţie de candidatul pe care l-ar propune formaţiunea, în timp ce 42% consideră că acest partid nu are şanse să ajungă în Legislativ la următoarele alegeri.

UNPR, al cărei preşedinte executiv este ministrul Apărării Gabriel Oprea, s-a înfiinţat oficial la 1 mai şi are în Parlament 14 deputaţi şi 10 senatori, majoritatea înscrişi în partid după ce au demisionat din PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite