UNPR îi încaieră pe social-democraţii din Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou scandal stă să izbucnească în PSD Olt, filială măcinată în ultimii ani de conflicte interne. Liderul filialei judeţene a PSD îl acuză pe primarul din Caracal, care a participat la o reuniune a UNPR, că are adeziune la partidul lui Gabriel Oprea.

Edilul din Caracal, Gheorghe Anghel, a luat parte la conferinţa de alegeri a UNPR Olt, desfăşurată la Slatina în prezenţa ministrului Apărării, Gabriel Oprea, preşedintele executiv al formaţiunii. „Păi şi-a depus adeziunea la UNPR încă de-acum o lună. Dar nu e publică, nu se ştie", a fost explicaţia liderului PSD Olt, Ion Stănescu.

Întrebat dacă edilul va fi exclus, ca urmare, din PSD, Stănescu nu s-a grăbit însă să dea un răspuns afirmativ. „O să analizăm situaţia într-un Comitet executiv, că nu pot să iau eu de unul singur decizia, că nu e partidul lu' tata...Nu, şedinţa Comitetului nu a fost încă programată. Nu se va discuta la centru situaţia, că nu e o problemă care să fie discutată la centru", s-a eschivat social-democratul.

Primarul Gheorghe Anghel se apără şi spune că nu are depusă nicio adeziune la UNPR. „Păi n-aveam cum, că legea nu dă voie......Dar susţin UNPR-ul, am spus de mai mult timp. Am fost şi azi la şedinţa lor. Păi ce să fac dacă cei din organizaţie nu mă susţin şi îmi sunt ostili..... În loc să caute duşmanul în afară, se luptă cu mine dar fac înţelegeri pe sub masă cu PDL. Am primit destui pumni de la ai mei", s-a plâns edilul. Anghel susţine că şi liderul PSD Olt este împotriva sa şi se teme că liderii filialei nu ar mai fi de acord să candideze din nou la viitoarele alegeri. „Aşa am auzit....Eu să nu mai candidez?!...E păcat, că eu conduc de cinci mandate.....Asta e, o să candidez pentru UNPR.... şi pentru UDMR candidez, numai ca să le arăt că o să câştig", a spus Gheorghe Anghel. Social-democratul povesteşte că şi-a pledat cauza şi în faţa lui Ponta şi a lui Năstase, ba s-a dus chiar şi la Ion Iliescu. „Nimic. Mi-au promis că se va rezolva şi nimic", conchide, nemulţumit, primarul.

Alături de Gheorghe Anghel, la reuniunea UNPR au mai participat şi primarii social-democraţi din Piatra Olt, Sârbii-Măgura, Tătuleşti şi Bâlteni. „Se duc, că le promit că le fac canalizări, că le pietruiesc drumuri....Cred că sunt în total 6 sau şapte primari de la noi care susţin UNPR, nu mai mulţi", estimează şeful social-democraţilor din Olt. UNPR-iştii se laudă însă în judeţ cu 28 de primari de la PSD şi PNL. „De la PSD cred că sunt vreo 20. Păi pleacă toţi, că nu i-a ajutat nimeni. Toţi şefii organizaţiei au fost nişte şmecheri....", e de părere deputatul Nicolae Stan, fost democrat-liberal, ales lider al UNPR Olt la reuniunea de la Slatina.

Potrivit legii alegerilor locale, un primar care părăseşte partidul din partea căruia a candidat îşi pierde mandatul. Dacă este însă exclus din partid, edilul îşi păstrează funcţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite