UNPR a stabilit un “parteneriat pragmatic” cu PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formula de "parteneriat pragmatic" cu PDL, agreată de UNPR presupune ca, acolo unde unul dintre cele două partide are candidat în funcţie, acesta să primească sprijinul celeilalte formaţiuni, iar unde candidatul în funcţie aparţine Opoziţiei, UNPR şi PDL să susţină împreună candidatul cu şanse.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a confirmat această ipoteză, declarând că între partidul pe care îl reprezintă şi PDL s-a încheiat un parteneriat bazat pe regula: " nu ne atacăm şi nu ne concurăm".

"Asta înseamnă că unde avem noi candidat propriu, nu se va stabili altul din partea PDL care să ne concureze, şi viceversa", a declarat Nicolicea.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, că alianţa cu UNPR va fi la nivelul fiecărei organizaţii.

"Eu sunt convinsă că alianţa cu UNPR va fi la nivel local, la nivelul fiecărei organizaţii. Cât priveşte un protocol la nivel naţional sau o altă formulă de colaborare, punctul de vedere al PDL va fi exprimat în scurt timp. Punctul de vedere al UNPR l-am citit pe sms acum câteva minute. Sigur vom avea un parteneriat prin care ne susţinem reciproc candidaţii, iar la Bucureşti va fi această alianţă", a spus Elena Udrea.

Udrea a mai precizat că lista candidaţilor la primăriile de sector este definitivată şi se bazează pe acest parteneriat cu UNPR.

"La sectoare este definitivată. La Bucureşti vom avea cu siguranţă un parteneriat cu UNPR. UNPR are doi candidaţi, primari în funcţie foarte bine cotaţi, care vor fi şi candidaţi la sectoarele 2 şi 4. Înţelegerea de la Bucureşti între PDL şi UNPR va fi în sensul în care ne susţinem reciproc candidaţii la primării", a spus liderul PDL Bucureşti.

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, astăzi, că în restul ţării, Uniunea va avea liste proprii de candidaţi la toate consiliile locale şi judeţene.
Oprea a spus că UNPR va rămâne un partid de centru-stânga şi va insista pentru adoptarea legii privind taxarea marilor averi.

"Mergem mai departe cu revendicarea privind creşterea salariilor şi a pensiilor atunci când economia va permite acest lucru, mergem mai departe cu preocuparea noastră pentru oamenii cu venituri scăzute, pentru bătrâni, pentru tineri, muncitori şi agricultori", a afirmat liderul UNPR.

Oprea a precizat, că UNPR nu va încheia niciun acord electoral sau politic care să ducă la pierderea identităţii.

"Vulturul pe care îl avem în siglă şi tot ceea ce reprezintă acesta va rămâne pe scena politică mulţi ani de acum înainte. Aceste valori ne obligă să găsim cele mai bune soluţii electorale, astfel încât România să aibă în continuare o guvernare responsabilă şi eficientă", a UNPR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite