USL a anunţat că va reacţiona prin moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, şeful social-democraţilor
Victor Ponta, şeful social-democraţilor

USL va reacţiona prin depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva proiectelor de lege pentru care Guvernul îşi va anagaja răspunderea şi va ataca legea comasării la Curtea Constituţională.

Anunţul a fost făcut, după şedinţa de luni a conducerii Uniunii Social-Liberale, de preşedintele PC, Daniel Constantin.
"Am luat act azi de intenţia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe cele două proiecte importante, şi anume comasarea alegerilor locale cu parlamentare, pe de o parte, şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte. USL a decis azi să depună moţiune de cenzură împotriva acestor proiecte", a spus Constantin.
El a precizat că procedura de asumare de răspundere este una corectă, constituţională, dar Guvernul Boc nu o foloseşte ca procedură excepţională, aşa cum prevede Constituţia.

"Parlamentul a devenit azi o anexă a Guvernului, în care proiectele grele sunt trecute prin angajarea răspunderii. Ca atare, considerăm că acest act de angajare a răspunderii este dincolo de Constituţie, este un act imoral, la fel cum este imorală şi antidemocratică finalizarea acestor proiecte", a spus Constantin.

Constantin a mai spus că USL va ataca, după depunerea moţiunii de cenzură, la Curtea Constituţională, comasarea alegerilor.
"Probabil că vom ataca la Curtea Constituţională, deoarece considerăm că această comasare a alegerilor încalcă mai multe legi, respectiv Legea 215, Legea 35, care prevăd clar că mandatul aleşilor locali nu se poate prelungi, el este de fix patru ani", a sppus Constantin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite