UE s-a angajat să reducă emisiile poluante cu 20 la sută până în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscul încălzirii globale i-a unit ieri pe preşedintele Traian Băsescu şi pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, care au susţinut o conferinţă de presă comună în care au vorbit despre

Riscul încălzirii globale i-a unit ieri pe preşedintele Traian Băsescu şi pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, care au susţinut o conferinţă de presă comună în care au vorbit despre eforturile Uniunii Europene de a reduce efectul de seră.

Băsescu le-a explicat ziariştilor cu multă migală ce şi-a propus Uniunea Europeană pentru a diminua încălzirea globală prognozată pentru anul 2050 în raport cu perioada începerii industrializării de la 5 la 2 grade. "Sunt trei de 20 şi un 10 la sută", a arătat şcolăreşte Băsescu. Astfel, până în 2020, Uniunea va reduce cu 20 la sută emisiile de carbon, ponderea energiilor regenerabile va ajunge tot la 20 la sută, iar consumurile energetice se vor diminua cu acelaşi procent.

În plus, tot până în 2020, 10 la sută din combustibilul utilizat în transporturi va fi biodiesel. Şeful statului a ţinut să arate că şi România este interesată de atingerea acestor obiective, pentru că în Dobrogea şi Bărăgan au apărut deja semne ale deşertificării. El a susţinut că ţara noastră nu va avea probleme să respecte aceste ţinte. Rămas cam fără subiect după expunerea de peste un sfert de oră a preşedintelui Traian Băsescu, premierul Tăriceanu a putut să facă doar ceea ce el a numit "o remarcă politică". "România nu mai trebuie privită ca un şcolar care primeşte lecţii, ci execută fără să exprime un punct de vedere. Avem dreptul la un punct de vedere şi ne promovăm interesele", a spus Tăriceanu despre relaţia cu UE.

Imediat după conferinţa de presă, Băsescu a dat mâna demonstrativ cu Tăriceanu în faţa camerelor de luat vederi şi a plecat în viteză spre aeroport, spunând că pierde avionul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite