UDMR vrea discuţii în Coaliţie, nemulţumită de modificările aduse legii minorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterile în Comisia pentru drepturile omului a Camerei pe statutul minorităţilor naţionale au fost amânate pentru luni, la solicitarea UDMR, nemulţumită de unele modificări la acest proiect.

Deputaţii din Comisia pentru drepturile omului ar fi trebuit să continue vineri dezbaterile la proiectul de lege privind statutul minorităţilor naţionale, însă niciun parlamentar nu s-a prezentat la şedinţă.

Vicepreşedintele forului, deputatul PDL Marius Dugulescu, a precizat că discuţiile comisiei pe Statutul minorităţilor au fost amânate pentru luni la cererea UDMR.

"Şedinţa s-a amânat pentru luni, UDMR a cerut o amânare, probabil pentru discuţii în Coaliţie", a declarat Dugulescu presei.

La rândul său, liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat că Uniunea nu este de acord cu modificările aduse proiectului în timpul dezbaterilor şi doreşte clarificări şi discuţii în Coaliţie.

"Am discutat cu reprezentantul UDMR în comisie, Attila Varga, şi au fost modificări la proiect cu care noi nu am fost de acord, nu era în înţelegerea dintre UDMR şi PDL şi, până se clarifică cu discuţii în Coaliţie, dezbaterile s-au amânat", a explicat Mate Andras.

Comisia pentru drepturile omului de la Cameră a modificat, joi, proiectul Statutului minorităţilor, stabilind că limitele unităţilor administrativ-teritoriale în care minorităţile deţin o pondere semnificativă pot fi modificate fără a aduce atingere drepturilor acestora, UDMR criticând amendamentul. Vezi aici detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite