UDMR îşi apără miniştrii de remaniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remanierea Cabinetului Boc, care ar urma să fie discutată miercuri într-o şedinţă a grupurilor parlamentare ale PDL, la care este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu, pare să tulbure apele din interiorul coaliţiei guvernamentale.

Vicepremierul Marko Bela susţine că o eventuală schimbare a actualei componenţe a Guvernului nu are de ce să îi vizeze pe miniştrii săi- Laszlo Borbely (Mediu), Kelemen Hunor ( Cultură) şi Cseke Attila (Sănătate).

Marko Bela a declarat că este mulţumit de toţi cei trei demnitari, întrucât aceştia au dat dovadă că pot performa, inclusiv ministrul Sănătăţii, a cărui imagine a fost totuşi şifonată în urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti. "Cseke a făcut foarte multe pentru descentralizare. Unii contestă această măsură, dar cea mai importantă măsură de reformă din acest an a fost tocmai aceasta, şi anume transferul spitalelor la administraţiile locale sau cele judeţene", a spus vicepremierul.

În replică, reprezentanţii PDL îi transmit lui Marko Bela că evaluarea miniştrilor, inclusiv a celor de la UDMR, este atributul premierului, iar ministrul Sănătăţii nu a fost atât de performant. Deputatul PDL Sever Voinescu a spus că Cseke Attila ar fi putut face mai multe în domeniul pe care îl gestionează.

„Probabil că miniştrii UDMR şi-au făcut datoria dacă spune domnul Marko Bela, dar trebuie să vedem ce spune premierul şi ce evaluare are prim-ministrul", a comentat şi Sulfina Barbu. Lista neagră a remanierii este dominată însă de democrat-liberalii Mihai Şeitan, Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Sebastian Vlădescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite