UDMR se teme de creşterea puterilor preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ţinut să precizeze că nu doreşte "să deschidă un front", însă nici nu a negat că respectiva tendinţă ar exista. "În România există o Constituţie şi legi. În fond suntem o republică

ţinut să precizeze că nu doreşte "să deschidă un front", însă nici nu a negat că respectiva tendinţă ar exista. "În România există o Constituţie şi legi. În fond suntem o republică parlamentară", a spus Marko. Mult mai tranşant, preşedintele CRU, Frunda Gyorgy, a admis că există iniţiative legislative care doresc să întărească puterea preşedintelui. "Unele asociaţii şi fundaţii zic că preşedintele nu e destul de puternic. La nivel legislativ încă nu avem astfel de încercări şi cred că nici nu e bine să ajungem acolo", a comentat Frunda. Acesta a mai menţionat, în context, proiectul privind serviciile secrete, care dă posibilitatea unor oameni politici să se gândească că preşedintele vrea să îşi întărească rolul. "Eu cred că ar fi o mare greşeală pentru România, dacă coroborezi asta cu clara tendinţă de restrângere a drepturilor omului, precum ascultarea telefoanelor fără autorizaţie judecătorească", a spus senatorul UDMR.

Marko Bela: Ditrău, o parodie la Asterix şi Obelix
Potrivit liderului UDMR, Marko Bela, Adunarea Naţională a Secuilor de la Ditrău a fost o jalnică parodie a poveştii în care personajele de desene animate Asterix şi Obelix beau din poţiunea magică şi capătă puteri masculine importante. "Acolo, unii au băut prostia altora dintr-o cupă de 1.000 de ani. Nu ştiu ce fel de virilitate au dobândit amicii noştri bărbaţi, pentru că încă puterea lor nu se vede", a declarat Marko Bela sâmbătă, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş. El a spus că Ditrăul este o parodie doar pentru că maghiarii din Transilvania şi din Secuime, în ciuda tuturor neajunsurilor, au încredere în calea pe care UDMR a pornit."Însă dacă UDMR nu va reuşi să ducă mai departe iniţiativele care privesc comunitatea maghiarilor, atunci Ditrăul nu va fi parodia trecutului, ci una a viitorului", a atenţionat Marko.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite