UDMR impune dezbaterea statutului fără rapoartele comisiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea Statutului minorităţilor va intra, săptămâna viitoare, în dezbaterea plenului Camerei, a decis Biroul Permanent, la iniţiativa udemeristului Marton Arpad. Care a cerut să nu mai aştepte

Legea Statutului minorităţilor va intra, săptămâna viitoare, în dezbaterea plenului Camerei, a decis Biroul Permanent, la iniţiativa udemeristului Marton Arpad. Care a cerut să nu mai aştepte raportul comisiilor sesizate în fond - juridică, pentru drepturile omului şi pentru învăţământ - şi să trimită proiectul direct pe ordinea de zi a plenului.
Reprezentantul UDMR şi-a motivat propunerea prin faptul că cele trei organisme amintite nu au reuşit, în peste o jumătate de an de dezbateri, să facă vreun progres semnificativ. Secretarul Camerei, pesedistul Victor Ponta, a precizat, ieri, că poziţia lui Arpad a fost susţinută şi de reprezentanţii PD şi PRM din Birou. "Tot ce nu s-a discutat la comisii, conform Regulamentului, se discută în plen, adică aproape 800 de amendamente, asta înseamnă că în următorii opt ani probabil că se va termina (...), deci este tot o chestie de blocaj", a adăugat deputatul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite