Condiţiile UDMR pentru comasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor a negociat la sânge voturile UDMR pentru şefia Senatului  p Foto: mediafax
Kelemen Hunor a negociat la sânge voturile UDMR pentru şefia Senatului p Foto: mediafax

Grupurile parlamentare ale UDMR au hotărât să susţină comasarea alegerilor, cu condiţia păstrării sistemului electoral actual şi a numărului de parlamentari, după cum a spus preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, care s-a declarat adeptul asumării răspunderii.

"Concluzia grupurilor reunite a fost că noi păstrăm sistemul electoral actual şi numărul de parlamentari, sistemul proporţional nu este un sistem perfect, dar este un sistem care asigură reprezentare proporţională, numai aşa vom putea susţine comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare ", a spus Kelemen Hunor la finalul discuţiilor cu parlamentarii UDMR.

"Noi am susţinut sistemul electoral mixt, dar altă cale nu văd, rămâne actualul sistem uninominal, cu hazardul lui, noi doream un sistem electoral mixt, dar fără susţinerea partenerilor nu se poate realiza acest lucru", a mai arătat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a arătat că în coaliţie se va lua luni o decizie dacă se va merge pe asumarea răspunderii Guvernului sau pe un proiect de lege pentru promovarea comasării.

"În privinţa comasării alegerilor, vom lua o decizie luni dacă vom merge pe asumare sau vom intra pe un proiect de lege, dar probabilitatea să venim cu asumarea este mare şi eu susţin această variantă, pentru că trebuie finalizată această discuţie despre comasare, trebuie să ştie fiecare formaţiune politică cum se pregăteşte pentru alegeri, pentru mai sau pentru noiembrie. Cred că asumarea răspunderii va fi soluţia aleasă", a mai declarat Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite