UDMR: Nu este momentul să aibă loc o schimbare a premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UDMR consideră inoportună numirea unui nou premier
UDMR consideră inoportună numirea unui nou premier

UDMR va alaliza la Congresul, de luna viitoare, în primul rând problemele economiceşi relansarea economică, a declarat, în ediţia specială adevarul.ro în urma consultărilor preşedintelui cu PDL, deptutatul UDMR Peter Lakatos.

El a subliniat că, în prezent, UDMR consideră că "nu este momentul să aibă loc o schimbare a premierului".

"UDMR analizează tot ce s-a schimbat de la ultimul Congres, binenînţeles şi performanţa participării la guvernare, dar accentul se va pune pe problemele economice şi pe relansarea economică", a spus Peter Lakatos.

În privinţa legăturii făcute de Traian Băsescu între Congresul UDMR şi împrospătarea guvernului, deputatul UDMR a explicat: "bănuiesc că şeful statului s-a gândut la faptul că orice formaţiune care participă la coaliţie şi dacă se pune problema schimbării guvernului, atunci trebuie să analizeze acest lucru cu ceilalţi parteneri. Cu zece zile înaintea Congresului, nu este momentul să aibă loc o schimbare, cel puţin din punctul de vedere al UDMR-ului".

Întrebat dacă UDMR ar susţine varianta unui premier independent, Peter Lakatos a răspuns: "probabil se va discuta şi despre acest lucru la Congres. Personal nu sunt de acord, dar întodeauna este vorba despre mai mulţi parametri".

"Cine ar fi acea persoană cu o reputaţie şi cu un nume aşa de cunoscut, care ar fi de acord să preia frâiele guvernării. În momentul în care discuţi despre un premier independet, atunci trebuie să şi nominalizezi, nu poţi să discuţi în principiu despre un premier tehnocrat. Cel mai important este să vedem care sunt priorităţile guvernării şi după aceea să rezolvăm cu un premier care să aibă susţinerea necesară în Parlament", a precizat Lakatos.

El a atras atenţia că "soluţiia politică trebuie tradusă în acte de guvernare, în fapte, pentru că oamenii sunt sătui de lozinci".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite