UDMR a obţinut Hotărârea pentru UMF Târgu Mureş. USL va depune moţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spunea că alegerile din 2012 vor fi cele mai grele din ultimii 20 de ani
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spunea că alegerile din 2012 vor fi cele mai grele din ultimii 20 de ani

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că, în coaliţie, s-a decis, luni, elaborarea unei Hotărâri de Guvern, care va intra în şedinţă marţi, în vederea înfiinţarea unei linii de învăţământ cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie(UMF) Târgu Mureş. USL a ameninţat că va depune moţiune în cazul în care Hotărârea va fi adoptată.

Kelemen Hunor a declarat, luni, că liderul PDL Emil Boc a fost mandatat să susţină aplicarea legii educaţiei „în spiritul şi litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş".

Vicepremierul Marko Bela afirma recent că intenţionează să iasă din Guvern dacă legea Educaţiei nu e respectată la UMF. El a explicat că legea educaţiei prevede „anumite schimbări la universităţile multiculturale, şi anume obligaţia transferului dreptului de decizie către cadrele didactice maghiare, în cazul învăţământului în limba maghiară".

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, joi, că problemele UMF Târgu Mureş ar trebui rezolvate la nivelul universităţii şi că „nu ar trebui să devină o problemă pe masa Guvernului".

Înfiinţarea unei linii de învăţământ în limba maghiară în cadrul Universităţii UMF Târgu Mureş a fost una dintre condiţiile impuse de UDMR pentru a rămâne în coaliţia de guvernare şi a susţine Guvernul Ungureanu.

Uniunea Social Liberală a ameninţat că va depune moţiune în cazul în care Guvernul va adopta Hotărârea prin care se aprobă înfiinţarea unei secţii în cadrul UMF pentru minoritatea maghiară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite