PNL negociază cu UDMR pentru moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii demarează astăzi negocierile cu UDMR pentru susţinerea moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, pe care intenţionează să o depună.

 „Ne menţinem fermă intenţia de a iniţia o moţiune. Sunt pregătite consultări cu UDMR, în principal, pentru a vedea dacă putem să strângem semnăturile necesare“, a declarat, ieri, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Soluţia liberalului pentru ieşirea din criză ar fi constituirea unui guvern de tehnocraţi, „care să nu se ralieze niciunor interese electorale“ şi care să ia locul „guvernului personal al lui Băsescu“.

Liderul UDMR, Marko Bela, şi-a arătat susţinerea pentru un guvern interimar, chiar înainte ca acesta să fie format, dar nu a exclus nici varianta susţinerii unei moţiuni de cenzură.

Depunerea acesteia trebuie să fie susţinută de minimum 118 parlamentari, iar PNL şi UDMR ar putea să strângă, în cazul în care ar face echipă şi de data aceasta, chiar 121 de semnături.

Iniţierea unei moţiuni nu îi lasă indiferenţi nici pe social-democraţi, a căror ieşire de la guvernare a fost forţată de PDL, la sfârşitul săptămânii trecute.

„Nu excludem posibilitatea de a susţine o eventuală moţiune de cenzură. Trebuie să ştim exact care sunt condiţiile, ce am putea să punem în loc. Vom discuta aceste aspecte cu liberalii!“, spune purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz.

La Consiliul Naţional al PSD, de săptămâna trecută, mai mulţi lideri, în frunte cu Radu Mazăre, au făcut apel ca reprezentanţii partidului să nu voteze o eventuală moţiune, pentru a nu fi acuzaţi că, prin căderea Executivului, au provocat o situaţie de haos politic şi administrativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite