Turcan: După verdictul ANI, ar putea fi așteptată demisia lui Botiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decisiv în cazul ministrului Muncii, Ioan Botiș, este verdictul Agenției Naționale de Integritate (ANI), în opinia vicepreședintelui PDL, Raluca Turcan.

"Îmi pare rău că a ajuns într-o astfel de situație un ministru performant și eficient. Ar trebui însă așteptat verdictul ANI, iar dacă această instituție ajunge la concluzia că există un conflict de interese sau alte încălcări ale legislației, atunci, evident, ar putea fi așteptată o demisie", a declarat Turcan, pentru "Adevărul". Potrivit acesteia, în cazul în care verdictul ANI este în favoarea lui Botiș, "ar trebui explicat foarte clar de ce nu a fost o încălcare a legii, să nu rămână suspiciunea de ilegalitate sau lipsă de moralitate".

Ponta, invitat "să scoată mormanele de gunoi adunate sub propriul său preș"

Totodată, Turcan l-a atacat pe șeful PSD, Victor Ponta, care l-a comparat pe Botiș cu Hildegard Puwak, fost ministru al Integrării Europene, în timpul guvernării social-democrate. "Observ că Ponta s-a grăbit să arunce cu piatra, cerând demisia lui Botiș și comparându-l cu Puwak. N-am văzut însă o reacție atât de promptă în cazul lui Constantin Nicolescu de la Argeș, care s-a aflat într-o situație mult mai gravă, dând 800.000 de euro din bani europeni unei firme a soției lui. Înainte de a face pe lupul moralist, Ponta să scoată mormanele de gunoi adunate sub propriul său preș", a comentat vicepreședintele PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite