Turcan: Dacă subiectul remanierii este închis, să ştim şi noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat la RFI că, dacă premierul Emil Boc consideră că are cea mai bună echipă, atunci subiectul remanierii este închis, însă trebuia să spună acest lucru şi în PDL.

Democrat-liberala a arătat însă că "remanierea este importantă, în condiţiile în care Guvernul are două lucruri importante de finalizat: stabilizarea economică a României şi trecerea spre creştere economică, iar din punct de vedere politic, PDL trebuie să se pregătească pentru alegerile locale şi să aibă în blocstart echipa cu care va defila în alegerile locale şi chiar parlamentare de anul viitor".

"Pe aceşti doi parametri, cred că o remaniere s-ar impune", a subliniat Turcan.

"Dacă premierul consideră că Guvernul are cea mai bună formă, cea mai bună structură politică care să ducă partidul la victorie anul viitor, atunci subiectul remanierii este închis. Însă cred că această poziţie trebuia să o aibă şi la întâlnirea cu forul de conducere al PDL, unde, totuşi, am înţeles că premierul a primit un mandat din partea conducerii partidului să discute remanierea cu preşedintele Traian Băsescu. Deci premierul a primit mandat, totuşi, ca remanierea să fie o prioritate şi să o discute cu preşedintele", a mai spus Raluca Turcan.

Întrebată dacă nu este riscantă tergiversarea remanierii, Raluca Turcan a răspuns: "Da, este riscant, evident! Odată deschis subiectul, apar speculaţii, sunt miniştri vizaţi, care apar pe tot felul de listuţe şi care devin mai puţin eficienţi. Apoi, să nu uităm aparatele de lucru dintr-un minister. În momentul în care se vorbeşte de remanierea unui ministru, practic tot ce înseamnă aparat de lucru din ministerul respectiv aproape că aşteaptă schimbarea ministrului. Deci, subiectul remanierii este şi delicat, dar trebuie tranşat foarte rapid, pentru că altfel conduce la ineficienţă guvernamentală şi instabilitate politică, evident".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite