Turcan: Andronescu, prinsă între ciocanul dovezilor de plagiat și nicovală PSD în cazul lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Ministrul Educației ezită să se pronunțe în cazul plagiatului premierului, fiindcă se află între "<<ciocanul>> opiniei publice și a dovezilor de plagiat și <<nicovala>> partidului său", susține vicepreședintele PDL Raluca Turcan. De aceea, deputatul democrat-liberal îi cere acesteia să nu mai amâne decizia.

"Ministrul Ecaterina Andronescu demonstrează în fiecare zi de amânare a unei decizii în cazul plagiatului Ponta că este un simplu membru de partid. Este de neînţeles de ce îi trebuie atât de mult timp ministrului Educaţiei, doamnei Ecaterina Andronescu, să se pronunţe clar şi fără echivoc în legătură cu raportul Universităţii Bucureşti privind plagiatul domnului Victor Ponta. Aflată între 'ciocanul' opiniei publice şi a dovezilor de plagiat şi 'nicovala' partidului său, doamna ministru ezită! Prin urmare, amână momentul unei decizii către care duc toate dovezile de până acum, inclusiv raportul înaintat de Universitatea Bucureşti, miercurea trecută: domnul Ponta a plagiat şi trebuie să i se retragă titlul de doctor!", se arată într-un comunicat de presă emis de deputatul PDL.

Democrat-liberala cere retragerea titlului de doctor premierului Victor Ponta, invocând argumente legale în favoarea acestei decizii.

Turcan susține că Andronescu pune deasupra ministeriatului calitatea sa de membru de partid. Mai mult, deputatul de Sibiu susține că, "din punct de vedere moral şi etic însă, Ecaterina Andronescu nu poate beneficia de niciun fel de clemenţă din partea noastră, în contextul unei legi foarte clare şi a dovezilor indubitabile, aduse întru susţinerea faptului că domnul Ponta a plagiat grosolan".

Turcan susține că ministrul Educației cunoaște foarte bine legea, iar dovezile care demonstrează plagiatul sunt extrem de clare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite