Trei liberali in lupta pentru fotoliul lui Nastase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refuzul presedintelui Camerei, Adrian Nastase, de a convoca forul legislativ intr-o sesiune extraordinara care sa-l schimbe din functie a dat peste cap planurile Coalitiei. Fostul ministru al

Refuzul presedintelui Camerei, Adrian Nastase, de a convoca forul legislativ intr-o sesiune extraordinara care sa-l schimbe din functie a dat peste cap planurile Coalitiei. Fostul ministru al Culturii, Mona Musca, vicepresedintele Camerei, Dan Radu Rusanu, si secretarul aceleiasi institutii, Titu Gheorghiof - cele trei nume cotate in PNL cu sanse la cea mai inalta functie din Camera - se vad acum nevoiti sa mai astepte o vreme pana ce noul Regulament va trece prin toate procedurile parlamentare necesare pentru a se ajunge la revocarea lui Nastase. In timp ce doi dintre aspirantii la sefia Camerei sunt hotarati sa-si depuna cat mai repede candidaturile la grupul parlamentar al PNL, al treilea - Dan Radu Rusanu - se gandeste inca daca trebuie sa faca acest pas, in pofida faptului ca majoritatea liderilor liberali il dau drept cel mai in masura sa preia presedintia Camerei, avand in vedere ca Mona Musca si-a pierdut sprijinul premierului Calin Popescu Tariceanu dupa ce a pledat pentru revenirea lui Stolojan in fruntea PNL.
Mona Musca se inscrie in cursa, in ciuda lui Tariceanu
Fostul ministru al Culturii, Mona Musca, isi depune luni candidatura la functia de presedinte al Camerei, desi este convinsa ca impotrivirea primului-ministru ii va determina si pe ceilalti deputati PNL sa nu o voteze. "Daca partidul va respecta decizia, luata de Alianta la inceputul legislaturii, ca sefia Camerei sa-mi revina mie, exista sanse. Daca nu, voturile grupului se vor indrepta catre alta persoana. Dar stiu ca hotararea se va lua in functie de vointa lui Calin Popescu Tariceanu, chiar daca votul este secret. Lucrurile sunt limpezi aici, deputatii nu pot alege decat asa cum vrea presedintele partidului. Sunt constienta ca semnalul dat de conducerea formatiunii este impotriva mea. Cu toate acestea, imi voi depune candidatura impreuna cu o platforma de reformare a activitatii Camerei", ne-a declarat Mona Musca. Fostul ministru al Culturii a spus ca, intr-o convorbire telefonica recenta, premierul i-ar fi zis ca nu are nimic impotriva numirii ei la sefia Camerei Deputatilor. "Dar, stiti cum e... daca n-are el nimic impotriva, au ceilalti din jurul lui...", a conchis parlamentarul liberal.
Rusanu face pe modestul
Dan Radu Rusanu, care pleaca in cursa din pol- position, nu pare convins ca isi doreste acest lucru. "Nu mi-am depus candidatura si nu stiu cand o voi face, nu m-am decis inca... Vreau sa vad cine se mai inscrie", ne-a spus Rusanu. El sustine ca a aflat din presa ca Mona Musca si Titu Gheorghiof tintesc aceeasi functie. Dan Radu Rusanu spune ca ia in calcul postul de lider al grupului parlamentar de la Camera sau pe cel de chestor al conducerii forului.
Gheorghiof ar vrea sa avanseze in functie
Titu Gheorghiof, in prezent secretar al conducerii Camerei, spune ca va candida si el pentru sefia institutiei, dar ca asteapta ca puterea sa treaca ultimele doua hopuri: sa modifice Regulamentul si sa vada ce zic judecatorii Curtii Constitutionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite