Traian Ungureanu: Ne-au bătut măr. Îl vom reclama pe Schulz pentru că susține masiv PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"A trebuit să ne batem pentru fiecare luare de cuvânt", a declarat eurodeputatul PDL Traian Radu Ungureanu, care a ținut scorul dezbaterii de ieri din Parlamentul European și a ajuns la concluzie că democrat-liberalii au fost bătuți măr. Acesta a declarat că europarlamentarii PDL vor reclama "comportamentul" lui Martin Schulz, preşedintele PE, pe care îl acuză că susţine "masiv" PSD.

"A trebuit să ne batem şi am reuşit. Rezultatul este însă că ne-au bătut măr, ca să spun aşa. Cu 17 la 4 la luări de cuvânt. Am încercat să difuzăm şi un film care este foarte interesant cu doamna Rovana Plumb cerând retragerea fondurilor pentru România şi am fost refuzaţi. Deci am luat bătaie şi la filme cu unu la zero. Asta este situaţia. Mai precis, situaţia unor partide ce se plâng de suprimarea dezbaterii democratice în România şi vin să prezinte la Bruxelles această situaţie într-o dezbatere în care suprimă dreptul la cuvânt. A trebuit să ne batem pentru fiecare luare de cuvânt", a declarat Ungureanu pentru Mediafax.

Dezbaterea din PE, "un bairam propagandistic"

El a apreciat că dezbaterea a fost "un bairam propagandistic", în cadrul căruia "atât Guvernul ales al României, cât şi preşedintele ales al României au fost descrişi rând pe rând ca regim dictatorial, regim autoritar, regim al întunericului, urmaşi ai lui Mussolini".

Eurodeputatul PDL a deplâns faptul că preşedintele țării a fost prezentat ca un dictator, "ca omul care a concentrat în mâna sa toată puterea". "Crin Antonescu a vorbit în mod repetat în aceşti termeni şi mă întreb dacă l-a avut în vedere pe acel dictator pe care Parlamentul l-a suspendat, nesocotind de altfel avizul Curţii Constituţionale, şi pe care 80% dintre români l-au reconfirmat prin referendum", a mai spus Ungureanu.

Europarlamentarii PDL îl acuză pe președintele PE de părtinire

Eurodeputatul PDL a mai spus că el, împreună cu colegii săi din PE, intenționează să comunice la nivelul PPE protestul legat de comportamentul lui Martin Schulz, președintele Parlamentului European.

"Domnul Schulz continuă linia de susţinere masivă a PSD încălcând neutralitatea pe care i-o impune funcţia de preşedinte al PE. După declaraţii deja regretabile privind România, astăzi el i-a primit pe Victor Ponta şi Crin Antonescu. Mă întreb dacă e un gest demn de un preşedinte al PE", a continuat eurodeputatul PDL. Ungureanu a spus că Schulz, în calitatea sa de președinte al Parlamentului European, "nu are dreptul moral de a se pronunţa în chestiuni de politică internă".

"Complice a fost domnul Swoboda, care este preşedinte al grupului S&D şi care a luat cuvântul întârind ideea că România este o ţară sub dictatură", a comentat Ungureanu.

La dezbaterea de ieri din Parlamentul European denumită "Democrația română", au participat liderii grupurilor liberale și socialiste din PE, Guy Verhofstadt şi Hannes Swoboda, președintții partidelor de opoziție din România - Crin Antonescu (PNL), Victor Ponta (PSD) și Daniel Constantin (PC) - și câțiva membri ai partidului de guvernământ - ministrul Muncii, Sulfina Barbu, împreună cu europarlamentarii PDL Theodor Stolojan, Cristian Preda, Traian Ungureanu, Petru Luhan și Monica Macovei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite