Traian Răzvan Ungureanu: Am votat împotriva numirii lui Orban pentru că nu are experiența necesară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Orban
Leonard Orban

Europarlamentarul PDL Traian Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, că a votat împotriva numirii lui Leonard Orban la Curtea Europeană de Conturi, precizând că acesta nu are experiența necesară pentru ocuparea postului, scrie NewsIn.

"Nu știu care este motivul pe care l-au invocat alți colegii, eu pot să vă spun de ce am votat eu împotrivă. În Tratatul European, la capitolul care ne interesează este destul de clar precizat că un membru al Curții de Conturi trebuie să fie o persoană care are experiență în materie, care a lucrat în ceea ce se numește audit, iar domnul Orban nu a făcut asta", a precizat acesta.

Europarlamentarul democrat - liberal a ținut să precizeze că și alți parlamentari de la alte grupuri din Parlamentul European au votat împotriva numirii lui Leonard Orban la Curtea de Conturi Europeană. "Scorul a fost 14 la 12, 14 împotrivă, 12 pentru și arată că nu numai parlamentarii români din grupul Popular European, membri ai PDL au votat împotrivă, ci cel puțin alți trei parlamentari de la grupuri", a mai adăugat acesta.

Leonard Orban a primit miercuri aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar, cu 14 voturi împotrivă și 12 pentru. Avizul este consultativ, la fel și cel al plenului Parlamentului.

Consiliul poate accepta numirea sa chiar și în cazul unui vot nefavorabil în PE.

Înainte de audieri, Leonard Orban a răspuns afirmativ la întrebarea dacă și-ar retrage candidatura în cazul unui aviz nefavorabil al Parlamentului cu privire la numirea sa ca membru al Curții.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite