Traian Igaș: ”Preşedintele este parolist. Atunci când promite ceva se ţine de cuvânt”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PDL Traian Igaş
Vicepreşedintele PDL Traian Igaş

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat, vineri seară, că propunerea făcută de preşedintele României liderilor USL  demonstrează că pentru şeful statului contează mai puţin mandatul pe care-l exercită şi îl interesează mai mult să lase în urma sa o Românie cu o perspectivă mai bună, informează Agerpres.


”Este clar că avem nevoie de modificarea Constituţiei, avem nevoie de o nouă Constituţie care să se plieze pe situaţia actuală din România. Preşedintele României şi Partidul Democrat Liberal au susţinut în permanenţă că avem nevoie de revizuirea Constituţiei. Preşedintele României înţelege că nu putem să avem un stat modern fără o Constituţie modernă. În dorinţa de a vedea lucrurile duse la bun sfârşit în direcţia bună pentru România este dispus la a renunţa la o parte din mandatul domniei sale tocmai pentru a avea o Românie modernă”, a declarat vicepreşedintele PDL.
Traian Igaş a adăugat că ”preşedintele a dat dovadă că este parolist, iar atunci când promite ceva se ţine de cuvânt”.

”Pentru domnia sa contează în momentul de faţă mai puţin mandatul pe care-l exercită şi-l interesează mult mai mult să lase în urma domniei sale o Românie cu o altă perspectivă, o perspectivă mai bună”, a declarat liderul democrat-liberal.
Întrebat despre posibilitatea ca gestul anunţat de şeful statului de a ”demisiona în timp util” în cadrul scrisorii adresate celor trei preşedinţi de partid din opoziţie este posibil să aibă loc mai devreme decât termenul anunţat, respectiv după revizuirea Constituţiei, Traian Igaş a afirmat: ”preşedintele rămâne în continuare un om de cuvânt”.


”Eu cred că mâine dacă am avea o Constituţie revizuită, este dispus să-şi dea demisia în următorul moment. Dar nu poţi să faci acest gest, în condiţiile în care, cei cărora care le-ai lansat o propunere nu o iau în considerare. Consider că, propunerea preşedintelui de a-şi da demisia va fi luată în considerare în momentul în care Constituţia este revizuită”, a mai declarat vicepreşedintele PDL.


Preşedintele Traian Băsescu a trimis vineri o scrisoare liderilor Opoziţiei în care îşi exprimă disponibilitatea de a demisiona în cazul în care aceştia vor accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea sa de reducere a mandatului şefului statului la 4 ani, astfel încât alegerile legislative să se desfăşoare anul acesta simultan cu alegerile prezidenţiale

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite