Traian Băsescu: Românii nu vor participa la acest joc necinstit! Eu nu apăr interesul meu, scaunul meu, ci apăr România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a susţinut o conferinţă de presă, miercuri, la ora 20.00, la sediul de campanie din strada Comăniţa nr. 9.

Traian Băsescu: Aş vrea să spun câteva lucruri care mi se par importante. Primul lucru pe care vreau să-l comunic este acela că în această campanie care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie eu nu apăr un scaun. Am de apărat România europeană, acea Românie pe care am început s-o construiesc împreună cu instituţiile statului şi cu românii acum opt ani. Repet, în această campanie, eu nu apăr interesul meu, scaunul meu, ci apăr România. O Românie care a făcut mulţi paşi înainte, fie că vorbim de justiţie, de educaţie, de legislaţia muncii, fie că vorbim de aspiraţiile noastre. Chiar dacă în cei opt ani de mandat, ultimii trei au fost marcaţi de o puternică criză economică ce nu a pornit de la noi, dar căreia a trebuit să-i facem faţă.

Mandatul l-am dedicat procesului de modernizare a României şi n-aş vrea ca în urma acestui referendum România să facă paşi în spate.
Ceea ce a făcut USL nu este cinstit. Nu este cinstit să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituţiilor statului şi punerea lor la dispoziţia partidului. Pentru a legitima această incorectitudine şi lipsă de democraţie să încerci să te ascunzi în spatele unui vot popular.

Nu este cinstit să pui un preşedinte care a fost ales de două ori şi, după opt ani de mandat şi trei ani de criză economică, să-i ceri să obţină 51% din voturi. Sunt convins că românii nu vor participa la acest mod de a face politică şi ceea ce am cerut şi le cer celor care mă sprijină este victoria în referendum. Obiectivul meu este să câştig referendumul.

Am impresia că românii vor fi cinstiţi cu preşedintele lor. Românii nu pot fi părtaşi la necinste, chiar dacă au destule motive să fie supăraţi pe mine. Românii nu vor participa la acest joc necinstit.

USL să nu deformeze şansa minimă pe care o am! Ştiu de unde pornesc dar eu, ca om politic, sunt unul care a făcut întotdeauna totul până la capăt. Fac un apel către Guvern să fie cinstit , pentru că românii, în primul rând, nu îi vor accepta pe cei necinstiţi. Am văzut astăzi cum domnul Ponta a mutat necinstea până la Bruxelles. El crede că acolo sunt oameni cu care discuţi aşa cum discuţi cu cei din PSD.

Crede despre mine că sunt un om foarte naiv. Care sunt soluţiile ca domnul Ponta să rezolve problema de necinste pe care o care cu condiţiile referendumului? Anularea prin ordonanţă de urgenţă a ordonanţei de urgenţă cu care a intrat într-o zonă interzisă.

Domnul Ponta trebuie să înţeleagă că trebuie să fie cinstit. Ponta a rămas în epoca limbajului dublu, de până în anul 2004.

Fac apel la domnii Ponta, Hrebenciuc, Antonescu, Voiculescu să fie cinstiţi cu românii. Bătălia mea nu este pentru scaunul de la Cotroceni, ci este pentru valori.

Contez pe sprijinul tuturor oamenilor.

Întrebat dacă regretă că l-a făcut pe Victor Ponta premier: „Puteam să am exigenţa să fie un alt premier decât Victor Ponta. Acum nu mai regret nimic. N-am crezut că va vinde stabilitatea ţării pentru a-şi crea condiţii să acapareze toate instituţiile statului. N-am crezut că pentru Antonescu şi Ponta această dorinţă este mai mare decât cea de a menţine stabilitatea în ţară".

Cum ar arăta România la Bruxelles cu un prim ministru plagiator şi cu un preşedinte interimar care a neglijat fără reţinere interesul naţional? Ce fel de politicieni sunt ei?


Preşedintele suspendat Traian Băsescu i-a invitat, miercuri seară, înainte de conferinţa de presă pe care urmează să o susţină, pe jurnalişti să viziteze sediul său de campanie, amenajat la unul din etajele unui imobil pe strada Comăniţa, aflat în Sectorul 2 al Capitalei. Băsescu şi-a cerut scuze de la jurnalişti pentru că spaţiul este foarte mic, membrii staff-ului său de campanie fiind destul de înghesuiţi în cele trei încăperi, nemaifiind loc şi pentru un centru de presă, iar jurnaliştii interesaţi să urmărească campania au fost nevoiţi să se instaleze în stradă.

"Ştiu că e foarte mic, asta e, a trebuit să fie găsit într-un timp foarte scurt", a spus Băsescu, citat de Mediafax. El a făcut împreună cu jurnaliştii turul sediului său. În cele trei încăperi a fost amenajată o sală în care lucrează consilierii preşedintelui, o sală pentru monitorizarea media, iar a treia cameră, în care şi-a instalat biroul şi preşedintele Băsescu, este folosită şi pentru şedinţe.

Printre membrii staff-ului de campanie se afla şi europarlamentarul Elena Băsescu, fiica preşedintelui, care le-a oferit jurnaliştilor sticle cu apă şi fructe.

Întrebat despre campanie, Băsescu a menţionat că va fi construită în jurul ideii că USL nu va reuşi să-şi acopere necinstea sub votul românilor. „Mi-e imposibil să cred că nişte oameni necinstiţi vor reuşi să-şi acopere necinstea sub votul românilor", a afirmat Băsescu. El a spus că va dezvălui mai multe amănunte despre campania sa în conferinţa de presă de la ora 20.00, care va fi susţinută afară, în faţa imobilului, din cauza lipsei de spaţiu.

Proteste înainte de declaraţii

Aproximativ 15 persoane au venit, miercuri seară, în faţa sediului de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu, scandând lozinci împotriva acestuia. Protestarii au plecat după un sfert de oră, la apariţia pe stradă a unor echipaje de poliţie.

Persoane din acest grup au spus că nu aparţin niciunei asociaţii sau organizaţii şi că au protestat şi în iarnă în Piaţa Universităţii, precum şi în ultimele luni în faţa Palatului Cotroceni.

Protestatarii au fluturat două steaguri tricolore şi au scandat lozinci precum: „Ce vrea poporul, jos cu dictatorul", „Dacă te ţine, baie de mulţime", „Băsescu judecat pentru ce a furat".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite