Traian Băsescu îşi sărbătoreşte ziua de naştere la Castelul Foişor din Sinaia, alături de pedelişti. Ce cadou îi trimite Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu se află, sâmbătă, în staţiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei, unde îşi sărbătoreşte ziua de naştere, fiind cazat la Castelul Foişor, la aniversare făcându-şi apariţia lideri ai PDL.

Potrivit unor surse neoficiale citate de Mediafax, preşedintele Traian Băsescu îşi va serba ziua de naştere în incinta Castelului Foişor, loc în care preşedintele obişnuieşte să se cazeze atunci când merge la Sinaia.

Sâmbătă seară, în ultima oră, la Foişor şi-au făcut apariţia mai mulţi dintre invitaţii preşedintelui, însă niciunul dintre aceştia nu a oprit maşina pentru a sta de vorbă cu jurnaliştii prezenţi în apropierea castelului.

Printre cei care şi-au făcut apariţia se numără fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu. Boagiu ar fi cazată în apropiere şi ar fi intenţionat să ajungă pe jos până la Foişor, însă s-a întors şi a solicitat maşină când i-a văzut pe ziarişti.

În urmă cu un an, când a împlinit 60 de ani, preşedintele Traian Băsescu declara că de ziua sa de naştere îşi doreşte "linişte", pe care spunea că o va şi avea, pentru că nu va veni la serviciu. Şeful statului a făcut declaraţia respectivă la sosirea la Vila Lac, unde avea o întâlnire cu parlamentari ai coaliţiei cu ocazia zilei sale de naştere.

Ce cadou îi trimite Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Alexandria, că Serviciul de protocol al Guvernului va trimite o scrisoare de felicitare preşedintelui Traian Băsescu cu ocazia zilei sale de naştere, precizând că între instituţii acest fapt "este normal şi civilizat".

Întrebat dacă i-a cumpărat vreun cadou preşedintelui Traian Băsescu de ziua de naştere a acestuia, Victor Ponta a răspuns: "Nu, dar cred că este normal şi civilizat, între instituţii, în mod sigur Serviciul de protocol al Guvernului va transmite mâine (n.r.- duminică) scrisoarea de felicitare!".

La întrebarea dacă în ultima perioadă a mai comunicat instituţional cu preşedintele Traian Băsescu, Victor Ponta a răspuns afirmativ, precizand că "nu se pune problema vreunui blocaj".

"Sigur că da, pe toate temele care ţin de activitatea instituţională între preşedinte şi primul-ministru. După cum ştiţi foarte bine sunt acţiuni de politică externă, sunt decrete pe care trebuie să le semnăm amândoi. Nu se pune problema vreunui blocaj", a precizat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite