Traian Băsescu a chemat luni partidele la consultări pe Legea Pensiilor. Liberalii au refuzat invitaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului i-a invitat pe preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României la Palatul Cotroceni luni, la ora 12.00, pentru consultări. Printre temele care vor fi dezbătute se află Legea Pensiilor, pe care preşedintele a retrimis-o în Parlament.

Cele trei teme pe care preşedintele vrea să le discute şi liderii partidelor politice sunt: priorităţile legislative care aşteaptă votul Parlamentului (Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea educaţiei şi Legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor), bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2011 şi obiectivele asumate de România în urma adoptării Strategiei UE 2020.

Liberalii au anunţat că nu merg la consultări, deaorece preşedintele Traian Băsescu nu mai este un interlocutor credibil, potrivit liderului liberal, Crin Antonescu.

PSD însă se mai gândeşte, a anunţat secretarul general, Liviu Dragnea. Udemeriştii vor fi la Cotroceni luni pentru a dicuta cu preşedintele.

Legea Pensiilor a fost retrimisă în Parlament de către preşedindele Traian Băsescu, cu toate că a fost declarată constituţională de judecătorii de la CCR. Şeful statului a cerut coborârea vârstei de pensionare pentru femei de la 65 de ani la 63.

Adoptarea actului normativ în Parlament este legată de un adevărat scandal, Opoziţia acuzând PDl-ul că, în Camera Deputaţilor, legea a fost adoptată prin fraudă.

Mai mult, PSD a depus plângeri penale pe numele şefei Camerei, Roberta Anastase şi a chestorului Sever Voinescu. Parlamentarii PSD au anunţat că vor boicota şedinţele Biroului Permament al Camerei până când vor avea demisia preşedintelui forului legislativ, Roberta Anastase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite