Traian Băsescu a atacat dur UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu (foto) a acuzat, ieri,  UDMR că blochează eforturile de reformare a statului roman. Într-o emisiune la postul public de radio, el a susţinut că din „teama" unui ministru şi a unui partid nu este pusă în dezbatere publică Legea sănătăţii.

Şeful statului a mai spus că „singurul motiv" al blocării acestui proiect este „traficul de influenţă făcut de baronii sistemului de sănătate şi de baronii medicamentelor, care par mai importanţi decât interesul naţional". Lista acuzaţiilor la adresa UDMR nu s-a oprit aici. „Tot acolo unde s-a blocat şi reorganizarea administrativă", şi-a amintit şeful statului.

Amânare pentru Constituţie

Traian Băsescu a mai anunţat  că a transmis cancelariilor din UE solicitarea de a se analiza posibilitatea ca România să ratifice acordul interguvernamental prin Constituţie înainte de intrarea în Zona Euro, şi nu până la 31 decembrie 2012. „Nu pot risca pe mâna înţelepciunii partidelor din România", a fost explicaţia furnizată de Traian Băsescu.

Şeful statului a explicat că,  dacă va fi întrebat de Guvern, opţiunea sa va fi ca şeful echipei româneşti de negociere pentru acordul interguvernamental din cadrul UE să fie Leonard Orban sau Bogdan Aurescu. Traian Băsescu a abordat şi problemele justiţiei, criticându-i pentru prima dată pe procurori. El a afirmat că multe dosare prezentate cu „tam-tam" s-au finalizat cu achitări sau suspendări, dovadă că sunt probleme şi la procurori, care trebuie să fie responsabili când acţiunea lor distruge cariere, menţionându-l în acest sens pe fostul ministru Paul Păcuraru.

Orban: UE vrea să ne aplice „corecţii"

Comisia Europeană vrea să aplice României corecţii financiare suplimentare, prin rambursarea doar a 400-500 de milioane de euro. O altă sancţiune: reţinerea a aproximativ 100 de milioane de euro care să fie rambursată ulterior, dacă nu sunt constatate nereguli, potrivit ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban. „Nu vreau să ascund că suntem în discuţii foarte serioase şi dure cu Comisia Europeană, există intenţia de a aplica o corecţie", a spus Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite