Băsescu: Să aducem munca lui Rus în legalitate. Poate îl scăpăm să-l numere pe nea Vasile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele supendat, Traian Băsescu a citit, astăzi, adresa trimisă de Curtea Constituţională către Guvern, în privinţa actualizării listei electorale, şi l-a sfătuit pe ministrul de Interne Ioan Rus să consulte instituţiile abilitate pentru a definitiva lista electorală permanentă, „fără să alerge pe coclauri“.

Iată declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu:

Voi da citire adresei CCR transmisă ieri, 3 august, premierului Victor Ponta:

Plenul CCR a hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 şi să transmită CCR numărul persoanelor înscrise în listele elctorale permantete pentru a se putea stabili dacă referendumul este valabil. Vă rugăm să trasmiteţi datele solictate pănă la 31 august.

Mă văd să explic public d-lui Rus, d-lui Dobre, d-lui chestor pentru evidenţa populaţiei, dar şi d-lui doctor Ponta ce au de făcut.

Trebuie să ia listele permanete şi să constate dacă au fost radiaţi din liste până la 29 iulie cei decedaţi şi dacă au fost introduşi cei care au împlinit 18 ani.
Şi dacă au fost radiaţi cei care au renunţat la cetăţenia română.La fel cei care au fost condamnaţi cu suspendarea drepturilor electorale.

Nu trebuie să alerge pe coclauri, nu trebuie să-l întrebe pe nea Vasile ce ştie despre vecini. Eu le voi trânti uşa în nas atunci când vor veni. Trebuie să meargă la instituţii care furnizează date despre cei care au dreptul să se afle pe aceste liste electorale.

Cred că atât premierul Ponta cât şi ministrul Rus s-au aşezat într-un ridicol greu de comparat cu ceva.

Cerinţa CCR, actualizarea listei electorale până la 29 iulie, este împotriva legii. Pe data de 6 iulei s-a stabilit data referendumului, listele electorale trebuie să cuprindă situaţia de la 11 iulie, pentru că Guvernul poate stabili listele în termne de 5 zile. Aşa spune legea. Dar, dacă este o cere a CCR, aceasta nu poate fi contestaă şi trebuie îndeplinită.

Stabilirea lsitei electorale prin recensământ în perioada de vacanţă mi se pare unul dintre cele mai mari blufuri. Acest lucru este în măsură să descalifice în totalitate România.

Ştiu reacţiile politicienilor europeni. Dacă Guvernul Ponta nu se va opri din aceste acţiuni, România va rămâne o pată albă pentru mult timp în UE.

Nu nea Vasile trebuie să vadă decesele, ci autorităţile locale care au înregistrat decesele. Trebuie doar să fie verificate daca au fost radiate sau nu.

Îmi permit să recomand ministrului Rus un dram de luciditatea. Compromiterea României trebuie oprită, iar efectele economice sunt deja dramatice.

Trebuie oprită aceatsă cavalcadă împotriva nerespectării legilor şi valorilor europene.

Au făcut ce n-a făcut nimeni în Europa de la Al Doilea Război Mondial încoace. După ce au organizat un referendumul au încercat să-l conteste.

Românii nu au venit la vot să confirme lovitura de stat iniţiată de Ponta, Crin Antonescu , Voiculescu şi cei 256 de parlamentari.

Victor Ponta o să plece pe banii lui Giţă la Dubai, din nou, iar românii vor rămâne să sufere din cauza deprecierii leului.

Niciodată nu vor veni nemţii să facă ceea ce trebuie să facă autoriăţile române. În satele din Carpaţii Orientali se va duce însuşi Rus pentru a lua casele la picior. Iar în satele din Carpaţii Occidentali se va duce Dobre.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite