Băsescu, despre documentul pregătit de USL pentru CCR: "E dreptul lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a fost întrebat, astăzi, când a sosit la sediul său de campanie, ce părere are despre documentul pe care USL îl pregăteşte pentru a-l trimite la CCR în legătură cu referendumul, el răspunzând: "E dreptul lor".

Traian Băsescu a refuzat să facă alte comentarii.
Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că un grup de jurişti ai USL lucrează la un document pe care să îl trimită CCR şi în care să explice de ce ar trebui validat referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu.

"Un grup de jurişti din cadrul USL lucrează la un document care să explice foarte bine situaţia pe care noi o considerăm ca fiind corectă, constituţională şi legală de validare a referendumului", a mai susţinut deputatul PNL.

Nicolăescu a menţionat că documentul USL va fi transmis Curţii Constituţionale în momentul în care şi Biroul Electoral Central va transmite rezultatul final al referendumului de duminică. El a refuzat că explice dacă documentul USL va înainta CC o sesizare, un punct de vedere sau o scrisoare deschisă în ceea ce priveşte validarea referendumului.

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, că referendumul trebuie validat de CCR în condiţiile în care electoratul real al României este de 15-16 milioane, iar cei nouă milioane prezenţi reprezintă peste 60% din populaţie.

Potrivit lui Iliescu, Curtea Constituţională trebuie să ia în calcul şi boicotul la care au recurs Traian Băsescu şi PDL, apreciind ca fiind "o ruşine" faptul că preşedintele suspendat a apelat la acest lucru în condiţiile unei confruntări electorale care îl viza direct.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite