Grătarele în pădure au fost interzise prin lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă ţineţi cont de câteva sfaturi, aveţi un sejur fără incidente
Dacă ţineţi cont de câteva sfaturi, aveţi un sejur fără incidente

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, legea privind desfăşurarea activităţii de picnic. Cei care ies la iarbă verde în altă parte decât în zonele special amenajate riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Legea picnicului a fost adoptată pe 21 februarie de Camera Deputaţilor. Conform acestei legi, este interzisă organizarea picnicurilor în altă parte decât în zonele special amenajate.

În acest sens, vor exista spaţii pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, unde aprinderea focului va fi permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.

Persoanele care vori ieşi la iarbă verde nu îşi vor putea spăla obiectele folosite în apele din vecinătatea zonei special amenajate, nu vor putea hrăni animalele sălbatice şi nici nu vor avea voie să tulbure liniştea. Ei vor fi obligaţi să arunce deşeurile în zonele special amenajate şi să lase locul curat şi nealterat.

Nerespectarea acestor prevederi poate atrage sancţiuni între 100 şi 5.000 de lei.

Proiectul defineşte picnicul ca „orice activitate de recreere desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente precum şi după caz aprinderea sau nu a focului".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite